Amenajarea casei

#amenajare living #living #perdele #draperii

Cum asortezi mobilierul de living cu perdelele si draperiile?

Fiecare obiect de mobilier din living contribuie la crearea atmosferei de interior si de aceea trebuie sa fie modern, elegant si din materiale de calitate superioara, pentru a obtine un efect vizual exceptional. Indiferent de tipul de mobilier detinut (din lemn, sticla sau metal), acesta ar trebui sa includa modele functionale unice, care se asorteaza cu perdelele, draperiile si culorile peretilor.

 

Cel mai simplu mod de a face o schimbare buna, cu o investitie minima, in locuinta, este sa renovezi canapeaua si sa schimbi doar perdelele.

Renovarea canapelei

Ideea de a da un aspect nou canapelei este excelenta, avand in vedere ca aceasta piesa importanta de mobilier poate schimba atmosfera camerei. Daca ai ales un material tapiterie mai frumos pentru canapea, care de exemplu sa aiba un imprimeu geometric, atunci perdelele ar trebui sa fie monocromatice, dar perfect asortate cu restul mobilierului. Prin alegerea unei tesaturi potrivite canapelei si reinnoirea finisajelor, se poate imbunatati aspectul in acest interior de locuit.

Desigur o solutie ar fi si schimbarea canapelei cu una noua, care ar putea avea un design in tendintele modei. Totusi, daca investitia este prea mare, un upgrade de canapea este o solutie mai avantajoasa, deci mai bine acordati atentie la toate aspectele, inainte de a cheltui prea multi bani.

In acest an sunt in trend culorile pastel, indeosebi nuantele calde, ca de exemplu: roz, albastru-deschis, bej, galben, verde-menta, etc. Desigur, fiecare culoare pastel are atractia sa, prin urmare, optarea pentru pasteluri este o alegere inspirata, care poate imbunatati atmosfera intr-o camera plictisitoare. Si accentele aurii sau argintii pot oferi unei camere un design mai elegant si stralucitor.

Desi unii ar crede ca aceste culori sunt prea sofisticate, totusi ele nu sunt preferate doar de iubitorii de stil retro, de epoca. Designerii recomanda in acest an culorile pastelate pentru decorul de sufragerie, dormitor, deoarece ele se potrivesc cu orice stil de design interior.

Sfaturi utile pentru alegerea si montarea perdelelor si draperiilor

Un living poate fi mult mai frumos daca se aleg perdele potrivite, care pastreaza  acea senzatie de confort si aerisire in camera. Acest spatiu poate fi echilibrat, daca se realizeaza un contrast intre culorile mai stralucitoare de accent ale elementelor de decor pentru ferestre, de la perdele si draperii. Aceste produse ofera camerei un sentiment de relaxare, fara a-si pierde rolul practic atat de important.

Sfaturi de amenajare:   

  • Este important sa masori corect perdelele si draperiile atunci cand le cumperi din magazine
  • Tija pentru prinderea perdelelor trebuie sa fie rezistenta, sa nu se curbeze, pentru a nu arata urat
  • Tija se fixeaza la o anumita distanta de tavan, mai ales daca este o camera mare, cu tavanul inalt
  • Daca vrei sa ai o camera cu aspect mai inalt, atunci tija se fixeaza direct de tavan
  • De regula, latimea perdelei trebuie sa fie de doua ori si jumatate din latimea ferestrei
  • Draperiile ar trebui sa atinga podeaua, astfel aspectul lor ar putea fi mult mai frumos
  • In functie de designul interior, perdelele pot fi oricat de late si de lungi iti doresti.

Perdelele ar trebui sa fie din materiale de inalta calitate, asortate cu restul mobilierului din camera. Dimensiunea lor este foarte importanta, deci este bine sa fie corecta. Pentru a avea perdelele potrivite, este indicat de cumparat metraj (de pe site-uri precum perdele si draperii la metru pe LaTextile.ro), iar apoi de cautat o croitoreasa pentru a le face pe masura camerei.

Producatorii de textile ofera o selectie mare de tesaturi, de modele, texturi, nuante de culori si imprimeuri deosebite. Prin urmare, nu mai ramane decat sa le selectezi cu atentie si sa cumperi ceea ce iti doresti din varietatea moderna de tesaturi si texturi, iar apoi sa combini frumos perdelele cu tapiteria canapelei, a scaunelor si restul de mobilier. Indiferent de alegere, este indicat ca perdelele sa fie curate si perfect, sa arate impecabil. Daca sunt mototolite, atunci vor avea un aspect neplacut, inestetic.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea