Amenajarea casei

#mobila bucatarie #bucatarie #mobila

Cum arata mobila pentru o bucatarie moderna si functionala

Daca bucataria ta are nevoie de renovare sau pur si simplu vrei sa improspatezi schema cromatica, acum este momentul sa iti planifici bucataria visurilor tale. Punctul de plecare este sa afli cum arata mobila pentru o bucatarie moderna si functionala, asa cum o vad specialistii din domeniul amenajarilor interioare.

 

Amenajarea unei bucatarii in 2018 inseamna folosirea mobilei din furniruri de lemn, in culori contrastante, texturate, metalice sau cu aspect industrial.

Personalizarea bucatariei tale este foarte importanta. Inceput de anul trecut, trendul culorilor indraznete si al suprafetei texturate a mobilei  va continua si in acest an. Arhitectii propun aceste trenduri, insa consumatorii le valideaza prin cautarea diversitatii optiunilor de culoare si stil pentru mobila de bucatarie.

Daca ai o bucatarie destul de mare sau cu spatiu deschis, putem discuta despre insulele multifunctionale. Cu siguranta, spatiul disponibil in bucatarie determina amenajarea ei insa, acolo unde este posibil, insula este dominanta. Noul trend aduce optiunea pentru 2 insule, spun expertii.  Majoritatea oamenilor au scaune de bar aranjate pentru micul dejun sau o bancheta atasata insulei pentru luat cina, incorporand astfel in bucatarie spatiul pentru mancat.

O insula sau un bar pentru micul dejun poate functiona si ca spatiu de stocare sau pentru luat mesele din timpul zilei. Insa tot mai rar este folosita pentru prepararea propriu zisa a mancarii. Cine doreste insa, poate instala in mijlocul insulei o chiuveta mica sau 2 ochiuri de aragaz, astfel incat si alti membri ai familiei sa fie implicati in pregatirea mancarii.

Pentru familiile organizate, rafturile devin o parte importanta a mobilei pentru bucatarie. Rafturile deschise au crescut in popularitate deoarece le permit proprietarilor sa personalizeze spatiul din bucatarie cu mici accesorii sau chiar piese deosebite expuse pe rafturi (cutii si ambalaje luxoase de la alimente sau care amintesc de anumite experiente culinare deosebite). Rafturile deschise ofera sansa de a adauga in bucatariile luminoase si aerisite ghivece mici cu plante aromatice sau suculente, incorporand astfel un alt trend de design interior.

Peretii fara plinte sunt acum amenajati cu piese de mobila de la podea pana la tavan, maximizand spatiul de stocare in spatiile mici. Rafturile deschise dotate cu iluminare interioara localizata ofera un aer de camera de zi si tot mai multi consumatori aplica aceasta idee de amenajare.

Pe de alta parte, spatiile de depozitare ascunse ochiului sunt mai importante ca niciodata. Ele sunt folosite pentru a ascunde vederii oalele si vasele de gatit, alimentele uscate sau alte lucruri care isi au locul in bucatarie insa nu vrei sa fie vazute de toata lumea. Sertarele interne, sistemele de depozitate retractabile si dulapurile inalte sunt peste tot in bucatarie.

In incheiere, discutam putin despre manere. Au revenit acum in atentie, desi ele reprezinta accesoriul ce poate fi schimbat si adaptat cu usurinta. Anul trecut a fost preferata mobila cu usi fara manere, oferind bucatariei o imagine lineara. Insa manerele au revenit, dar nu oricum: imagineaza-ti manere frumoase, cu ornamente, montate pe dulapuri moderne si in nuante de cupru sau roz auriu. Totul a pornit de la dorinta consumatorilor de a asorta accesoriile din bucatarie si electrocasnicele mici cu nuantele de cupru si roz auriu din manere; ei au cautat astfel alternative la griul otelului inoxidabil  si negru, culori regasite in majoritatea electrocasnicelor mici.

Acum stii cum vrei sa arate mobila din bucataria ta. Specialistii Delta Studio vor veni cu solutii inteligente pentru orice tip de amenajare pe care o doresti pentru bucataria ta moderna si functionala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea