Amenajarea casei

#amenajarea casa #amenajarea casei

Cum arata un dormitor cozy in anotimpul rece

În nopțile lungi și reci de iarnă e parcă ceva care te face să vrei să stai închis în camera ta, întins în pat și învelit până la gât. Pentru mulți la asta se rezumă confortul. Sunt însă și persoane care vor mai mult decât atât. Vor o lumină caldă, o lenjerie de pat moale, o saltea comodă, un covor pufos și un șemineu. Și o cană cu ceai fierbinte.

Chiar așa: cum îți pregătești camera pentru sezonul rece? O întrebare la care am încercat să găsim răspuns și pentru care am aruncat o privire prin ofertele magazinului online Bonami.ro. Sunt acolo niște reduceri care ne-au atras atenția și care merită luate în calcul.

Așadar, iată câteva dintre elementele care dau un aer tomnatic casei tale:

Mobilier în nuanțe natur

La capitolul mobilier pentru dormitor, pentru a-ți asigura confortul vei avea nevoie de piese care să îmbine utilul cu plăcutul. De departe, patul este cel care trebuie ales cu cea mai mare grijă, câtă vreme în sezonul rece tindem să ne odihnim mai mult, îndemnați la somn de noaptea mai lungă. Pe un pat din lemn de fag în nuanța natur trebuie așezată o saltea confortabilă, care să ofere suport coloanei, spatelui, umerilor și capului. Și, evident, patul trebuie îmbrăcat într-o lenjerie din bumbac, așa încât să te poți răsfăța exact așa cum meriți. Dacă faci alegerile potrivite, vei dormi ca în puf!

O cuvertură în culori vii

Dacă vara mizăm pe mult alb, că așa parcă simțim și vacanța mai aproape, în sezonul ceva mai rece vine rândul culorilor calde, vii. Fucsia, turcoaz, caramiziu, galben, verde intens sunt doar câteva dintre nuanțele de care ne place să ne înconjurăm atunci când vremea de afară începe să se strice.

De aceea, vei avea nevoie de o cuvertură în aceste culori vesele, ca să îți readucă buna dispoziție și pofta de viață. O cuvertură reversibilă, cu două fețe mai exact, îți va da ocazia să schimbi din când în când atmosfera din dormitor, în funcție de preferințele de moment. Alege o cuvertură fabricată din microfibră, care te va surprinde cu finețea sa. Acest accesoriu nu doar că ascunde așternuturile de pat, protejându-le totodată de praf și de murdărie, dar poate înfrumuseța ambientul încăperii. La capitolul covoare si textile vei găsi pe bonami.ro o multitudine de modele.

O pătură ultra-pufoasă

 

Și pentru că atunci când stai pe canapea, uitându-te ore în șir la cel mai nou serial tv, simți nevoia să te cuibărești între perne ai nevoie și de o pătură moale și pufoasă. Plush-ul și lâna sunt materiale care îți vor asigura tot confortul de care ai nevoie.

Un covor în care să-ți scufunzi tălpile

Și pentru că nu poți coborî din pat direct pe parchetul rece, vei avea nevoie în dormitor de covoare moi, plăcute la atingere. Îți recomandăm covoarele țesute manual, într-o combinație subtilă și elegantă de culori și motive! Covoarele aduc un plus estetic și practic într-o încăpere, iar dormitorul este spațiul căruia îi pot oferi un plus de confort.

Dacă preferi stilul minimalist, atunci probabil că vei alege un covor tip preș, dar care conferă un efect vizual foarte interesant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare