Amenajarea casei

#apartament mic #decorare apartament mic #design apartament mic #amenajare apartament mic

Cum aranjezi un apartament mic. Solutii si idei practice

Decorarea unui apartament mic poate fi mai dificila decat ar putea parea la prima vedere. Cu cat spatiul e mai mic, cu atat provocarea de a alatura piese de mobilier utile, functionale si placute din punct de vedere estetic va fi mai mare.

In cele ce urmeaza iti prezentam cateva trucuri si sfaturi care s-ar putea sa te ajute atunci cand ai de amenajat un spatiu mic.

Foloseste usi glisante

Fie ca vorbim de usile de la sifonier, fie de oricare alt tip de usi de interior, ideal ar fi sa optezi mereu pentru usi glisante. Astfel, vei putea economisi spatiul pe care usile normale l-ar ocupa atunci cand se deschid in exterior. Daca poti sa alegi modele transparente e cu atat mai bine: in acest fel vei amplifica impresia ca spatiul e mai mare decat in realitate.

Alege culori deschise sau pastelate

Fie ca vorbim de culoarea peretilor sau de culoarea mobilierului, nuantele deschise „pacalesc” ochiul. Prin urmare, ar fi o idee buna sa alegi nuante de alb, galben sau portocaliu pal pentru pereti. Un mic exemplu: daca alegi vopsea lavabila alba, atunci ai putea cumpara mobilier in nuante de portocaliu pastelat, de exemplu. Astfel, pastrezi nuantele deschise atat la nivelul peretilor, cat si la al corpului de mobilier.

Opteaza pentru obiecte de mobilier care pot fi suspendate

O alta solutie inteligenta pentru un apartament mic poate fi alegerea unor piese de mobilier care sa poata fi suspendate. Poti gasi cu usurinta asemenea corpuri de mobilier in comert si le poti folosi atat pentru baie si bucatarie, cat si pentru dormitor sau sufragerie. Pe langa aspectul practic, acestea se vor integra perfect in (aproape) orice stil de amenajare.

Gaseste o utilitate pentru spatiile pe care in mod normal nu le-ai folosi

Iesi din tipare. Identifica acele spatii din casa pe care nu le-ai folosi in mod normal si transforma-le in spatii de depozitare. De exemplu, ai putea folosi colturile astfel: poti transforma un colt al livingului intr-un spatiu de citit confortabil, folosind un fotoliu de tip sac si un lampadar foarte simplu. In dormitor poti opta, de asemenea, pentru un dulap de haine special gandit pentru a se potrivi intr-un colt. Nu uita nici de spatiul de deasupra usii, unde poti instala niste rafturi pentru carti sau pe care poti depozita diverse alte obiecte.

Renunta la pereti

Un apartament nesegmentat de pereti va parea mai mare si mai luminos. Vei avea nevoie de aprobari pentru a face asemenea modificari, insa daca le poti obtine, atunci nu ai niciun motiv sa nu incerci sa pui in practica aceasta idee. Totusi, daca renunti la pereti asta nu inseamna ca nu poti delimita apartamentul si in alte feluri. De exemplu, ai putea folosi dulapuri, rafturi pentru plante, biblioteci sau alte obiecte decorative.

Sfaturile de mai sus te pot ajuta si in cazul in care ai un apartament mic si vrei sa il dai in chirie. Un spatiu mic, dar amenajat inteligent, poate sa atraga chiriasi mult mai rapid.

Foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea