Amenajarea casei

#foc #gratar #lemne

Cum aranjezi lemnele pentru foc

Odata cu venirea sezonului cald tot mai multe persoane astepta sfarsitul de saptamana pentru a iesi la un gratar in aer liber impreuna cu cei dragi. Desigur, ideal ar fi sa ai amenajat un loc special in curte sau gradina pentru acest lucru insa daca nu dispui de asa ceva, iata cateva sfaturi pentru a face un foc in deplina siguranta:


Modul in care aranjezi lemnele este decisiv pentru un foc reusit. Cele mai frecvente aranjamente pentru lemnele de foc sunt:


1 Focul piramidal este cel mai frecvent intalnit. Avand o flacara puternica, lumineaza o suprafata mare in jurul sau.

Pentru ca lemnele se aseaza vertical, sprijinite unele de altele in varf, se aprind foarte repede astfel ca se transforma in scurt timp in jar. Acest tip de foc poate fi folosit atat pentru un gratar cat si la focul de tabara.


2 In momentul in care asezi lemnele in forma de stea, ca spitelor unei roti de bicicleta, focul generat nu va face multa flacara dar nici fum astfel ca nu este foarte folositor pentru gatit ci mai degraba ca foc de veghe.


3 Focul polinezian este foarte folositor la gatit. Pentru a realiza un astfel de foc trebuie sa sapi o groapa mai larga la gura si mai ingusta la baza si sa ii acoperi fundul cu pietre.

Pe masura ce focul arde pietrele se incing, degajand dupa aceea foarte multa caldura astfel ca jarul se pastreaza timp indelungat.


Alte sfaturi utile

 

  • Aseaza lemnele in asa fel incat sa patrunda intre ele cat mai mult aer pentru a mentine arderea; 
     
  • Pentru gratar este bine sa folosesto lemnele de esenta tare ( stejar , fag) pentru ca ard bine, formeaza carbuni si dau multa caldura;
     
  • Aseaza lemnele ude pe care vrei sa le folosesti in jurul focului deja facut pentru ca acestea sa se usuce de la caldura emanata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea