Amenajarea casei

# dimensiuni living #dimensiuni reduse #living #amenajarea casa

Cum amenajezi un living de dimeniuni reduse

Un living de dimensiuni mici nu trebuie sa iti limiteze alegerile atunci cand vine vorba de amenajare si design. Indiferent de spatiul disponibil, din living nu trebuie sa lipseasca finisajele de calitate si cateva piese esentiale de mobilier. Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa iti amenajezi un living mic asa cum iti doresti!

 

Living-ul este punctul central al locuintei, locul in care toti membrii familiei se relaxeaza dupa o zi lunga si obositoare. Amenajarea living-ului, mai ales cand vorbim despre un spatiu cu dimensiuni reduse trebuie sa tina cont de cateva detalii importante. Iata care sunt:

Culori pentru living. Pentru a evita supraglomerarea spatiului sunt recomandate culorile neutre. Acestea sunt solutia cea mai simpla de a da impresia unui spatiu aerisit. Peretii albi sunt o alegere sigura deoarece iti ofera mai multa libertate de alegere in ceea ce priveste piesele de mobilier si decoratiunile. De asemenea, daca nu dispui de prea multa lumina naturala, atunci peretii albi iti deschid atmosfera spatiului si iti asigura un plus de confort.

Finisaje pentru living. Ce tip de pardoseala alegi pentru un living mic? La acest capitol recomandarile sunt multiple. Poti alege intre gresie de calitate pentru living, parchet laminat si parchet din lemn stratificat. Toate cele trei modele de parsodeala se curata si se intretin usor si sunt rezistente pe termen lung.

Mobilier in stil minimalist. Majoritatea sufrageriilor de bloc au o forma ingusta, motiv pentru care este extrem de important sa folosesti si spatiul de pe vertical. Mobilierul minimalist presupune cat mai putine piese, insa extrem de bine alese pentru a acoperi toate nevoile casei. Cand planifici asezarea mobilei tine cont si de forma camerei deoarece impactul pieselor de mobiler poate fi unul major.

Foloseste polite si etajere cat mai sus pe perete, chiar si deasupra canapelei. De asemenea, daca ai posibilitatea instaleaza suspendat televizorul pe perete si alege cateva dulapuri suspendate de mici dimensiuni.

Decoratiuni pentru living. Accesoriile si decoratiunile au capacitatea de a aduce un plus de caldura si confort spatiului. Daca nu vrei ca living-ul tau sa aiba un aspect nefinisat, decoreaza cu cateva accesorii din materiale moderne precum: cupru, lemn, metal, mai ales daca iti place stilul industrial de amenajare. Poti aduce o pata de culoare o data cu accesoriile combinand mai multe nuante din aceeasi paleta cromatica. Nu uita sa scoti in evidenta decoratiunile care crezi ca iti definesc personalitatea.

Corpuri de iluminat pentru living. Acorda atentie sistemului de iluminat deoarece intr-un spatiu de dimeniuni reduse lumina joaca un rol extrem de important. Pentru un living mic, o lustra in mijlocul tavanului poate fi de ajuns, insa daca iti doresti surse de iluminat variate, atunci poti opta si pentru un lampadar, veioza sau spoturi decorative.

Amenajeaza-ti living-ul intr-un mod cat mai functional. Inainte de a cumpara finisajele sau orice piesa de mobilier, fa cateva masuratori simple si gandeste principalele atributii ale spatiului. In functie de aceste criterii vei face o investitie avantajoasa pe termen lung.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea