Amenajarea casei

#piscina #amenajare piscina #constructie pisicina

Cum amenajezi spatiul din jurul piscinei

Piscinele sunt unele dintre cele mai cautate zone de relaxare in perioada verii. In jurul piscinelor se pot desfasura activitatile din aer liber. Chiar daca inca nu este vremea pentru inot, poti sa te gandesti deja la distractia din toiul verii, in curtea casei. Si cum piscinele sunt, in general, principalul punct de atractie al curtii, aceasta zona are nevoie de o amenajare adecvata.

Produsele de iluminat exterior , locurile de stat jos, accesorile pentru decor sunt cateva lucruri de avut in vedere atunci cand amenajezi zona pentru piscine.
 

Mobila de piscina


Mobila de piscina este aleasa in functie de activitatile desfasurate in jurul piscinei si in functie de numarul de persoane. In cazul piscinelor in care se organizeaza petreceri tematice , va fi nevoie de un mobilier complex. Pentru o familie, o masa cu scaune si cateva sezlonguri cu umbrele sunt suficiente.

Aceasta zona de relaxare permite utilizatorilor sa savureze o bautura racoritoare dupa ce au inotat sau sa socializeze fie la plaja, pe sezlong, fie la masa, in apropierea apei. Alege un mobilier rezistent si elegant, adauga cateva umbrelute de soare, perne, perdele diafane sau alte accesorii care realizeaza un decor relaxant si primitor.

Pe langa scaune sau sezlonguri, se poate opta pentru un divan otoman sau perne supradimensionate, care aduc o pata de culoare si ofera un spatiu confortabil de stat jos.
 

Punte


Acolo unde este nevoie sa unesti doua zone, foloseste o punte din ciment, lemn sau piatra. De exemplu, pentru a uni zona verde cu intrarea in piscina poate fi construita o punte de lemn. Materialul trebuie tratat astfel incat sa reziste la umezeala si intemperii.
 

Accesorii pentru activitati la piscina


Daca primesti multi musafiri la piscina, este bine sa dispui de accesorii care asigura distractia acestora. Pentru copii, sunt potrivite colacele si mingile gonflabile. Pentru adulti, saltelele plutitoare ofera posibilitatea de a face plaja si de a se relaxa pe apa, cu un cocktail savuros.

Construieste un spatiu pentru activitatea nocturna . Un bar langa piscina, cu scaune si lumini difuze este ideal pentru petrecerile care se prelungesc. Barul poate fi construit cu un acoperis, insa materialele trebuie sa fie rezistente, special concepute pentru exterior.

Iluminatul zonei piscinei trebuie asigurat astfel incat circulatia in zona sa fie sigura.

Sursa foto: homeinteriorsidea.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea