Amenajarea casei

# amenajare baie copii #amenajare baie #amenajare casa

Cum amenajezi creativ si practic baia pentru copii

Cand ai copii, o baie secundara in locuinta poate reprezenta un mare avantaj. Nu numai ca vei putea organiza mai bine lucrurile fiecarui membru al familiei, dar le vei oferi prichindeilor un spatiu intim, doar al lor, unde sa se simta confortabil si relaxati.

De asemenea, in cazul in care copiii tai au o varsta mica, siguranta este extrem de importanta, mai ales intr-un spatiu precum baia, unde se poate aluneca usor. Gresia uda si podeaua cazii sau a cabinei de dus ii predispun pe cei mici la accidente, asa ca o baie special creata pentru ei va fi o solutie eficienta pentru toata familia.

In plus, atunci cand cei mici au o baie doar pentru ei, ritualul de igiena se poate transforma usor intr-o distractie.

Iata cum poti amenaja baia copiilor intr-un mod creativ, dar si functional in acelasi timp.

Alegerea culorilor

In ceea ce priveste designul, acesta trebuie sa respecte preferintele prichindeilor tai, in timp ce baia ramane un spatiu functional si sigur.

1. Alege o schema cromatica

Pentru a nu da baii un aspect aglomerat, este important sa alegi, impreuna cu cei mici, o gama restransa de culori. De exemplu, daca baietelul tau adora verdele crud, il poti combina cu gri sau alb, precum si cu subtonuri diferite de verde, dispuse in imprimeuri vesele.

Pentru o baie de fete, poti construi un design pe baza unor nuante de violet lavanda, roz pal si alb, pe care sa o accesorizezi cu accente de auriu (bateria chiuvetei, recipientele de sapun lichid etc).

2. Creeaza o baie tematica

In cazul in care copilul tau are cateva personaje sau desene animate preferate, poti profita de acest lucru pentru a crea o incapere tematica. Foloseste un tapet colorat, rame de oglinda deosebite si accesorii amuzante.

Cel mic va fi in extaz si se va simti in baie ca intr-o poveste, ritualul igienei devenind dintr-odata mult mai atractiv.

Solutii de depozitare

Oricat de des le-ai spune sa pastreze curatenia, copiii sunt, in mod natural, ceva mai dezordonati decat adultii. Asadar, este important sa apelezi la mici trucuri pentru ca micutii tai sa isi depoziteze lucrurile la locul potrivit.

1. Foloseste etichete

Daca ai mai multi copii, eticheteaza sertarele si dulapurile cu stickere distractive pe care vei scrie numele fiecaruia. Astfel, micutii vor sti ca au un spatiu doar al lor si vor fi hotarati sa il pastreze cat mai ordonat si mai frumos.

2. Cumpara cutii si recipiente atractive

Poate ca micutii tai nu vor fi tentati sa isi puna periuta de dinti la locul ei, in suportul banal de pe blat. Cu toate acestea, s-ar putea sa adore noul recipient in culoarea lor preferata, in forma de briosa, dinozaur sau cornet de inghetata.

Secretul este sa folosesti spatii de depozitare atractive, pe care copiii sa le indrageasca si sa le utilizeze cu placere.

Textile de baie

Textilele pentru baie sunt si ele foarte importante. Trebuie sa te asiguri ca micutii au prosoape si halate de baie potrivite pentru ei, confectionate din materiale de calitate.

Daca nu ai achizitonat inca acest tip de produse, poti comanda online textile de baie pentru copii, cu personajele lor preferate: Mickey Mouse, Minionii, Regele Leu sau locomotiva Thomas.

Asigura-te ca pozitionezi textilele intr-un spatiu curat si ferit de praf, precum un dulap colorat sau cateva sertare decorate cu autocolant.

Pune in aplicare ideile de mai sus si vei obtine o baie creativa, vesela si colorata, pe placul micutilor tai. Nu uita sa te consulti si cu ei inainte sa te apuci de amenajare – este posibil ca ideile lor sa te surprinda placut.

Sursa foto: Vivre

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea