Amenajarea casei

#idei amenajare camera copil #amenajare camera copil #amenajare camera #camera #camera copil

Cum amenajezi camera unui copil? 3 idei practice

Camera copilului joaca un rol important in viata acestuia. Cu siguranta te-ai gandit cum sa amenajezi camera copilului, inca dinainte de venirea sa pe lume. Optiunile de amenajare sunt infinite, insa trebuie sa cunosti cateva reguli de baza, astfel incat copilul tau sa se bucure de toate avantajele propriei camere. In primul rand, trebuie sa stii ca este important ca intr-o camera a copilului sa existe trei zone bine delimitate: zona de somn, zona de joaca si zona de studiu. Astfel, camera copilului nu va fi doar un dormitor, ci ii va oferi si spatiul necesar pentru a se juca, dar si spatiul in care sa studieze. Lasand la o parte acest aspect, indiferent de spatiile despre care discutam, este necesar sa amenajezi camera copilului cu atentie. Fiecare spatiu trebuie bine delimitat si organizat, iar camera trebuie sa beneficieze de o amenajare care sa fie pe placul copilului. In acest sens, nu uita de tapet, un fotoliu puf si mobila cat mai practica. Iata trei idei care te vor ajuta sa amenajezi corespunzator camera copilului tau.

 

Foloseste un tapet colorat

Alegerea tapetului potrivit este esentiala. Este de evitat tapetul cu motive agresive, cu personaje care au un caracter dur sau violent. In schimb, tapetul din camera copilului trebuie sa inspire calm, veselie, buna dispozitie si armonie. Cateva aspecte de care sa tii cont in alegerea tapetului pentru camera copilului sunt:

  • Cromatica. Trebuie sa tii cont de culorile din camera, astfel incat sa nu existe discrepanta intre tonurile si nuantele din camera. Este recomandat sa optezi pentru culori placute, vesele, care pot binedispune copilul. Alege un tapet in culori puternice, care sa fie pe placul lui. Poti alege unul cu diverse forme colorate sau chiar cu peisaje in culori placute.
  • Modelul. In ceea ce priveste modelul tapetului, acesta este recomandat sa fie potrivit varstei copilului. De asemenea, alege modelul in functie de genul copilului. In timp ce poti alege o imagine cu flori pentru fetita, acest model nu i se va potrivi unui baiat.

Alege o mobila practica

In ceea ce priveste mobila, asigura-te ca alegi mobila de calitate, rezistenta si durabila. Sigur nu vrei sa schimbi mobila prea des. Asadar, alege mobila care sa poate ramane in camera copilului tau cativa ani de acum incolo. Principalele piese de mobilier pe care trebuie sa le ai in vedere pentru camera copilului tau sunt:

  • Un pat in zona de somn
  • Un dulap cu rafturi, astfel incat sa isi poata lua singur toate lucrurile de care are nevoie
  • Un birou in zona de studiu
  • Un raft pentru carti
  • Piese de depozitare si organizare, unde sa aiba acces facil la jucariile sale

Creeaza un spatiu de relaxare

Atunci cand se joaca, citeste sau chiar cand ia o pauza de la alte activitati, copilul tau are nevoie de un spatiu pentru relaxare. In acest spatiu, poti integra cu usurinta un fotoliu copii, cum ar fi un fotoliu puf. Un fotoliu pentru copii din puf este ideal in zona de relaxare, incat ii asigura copilului tau relaxarea necesara dupa o sesiune de joaca. In plus, poate fi folosit pentru citit, astfel ca ii oferi copilului un spatiu comod si simpatic, in care lectura devine placere. Exista numeroase modele de fotolii puf, astfel ca poti alege unul exact pe gustul copilului tau.

Copilul tau are nevoie de o camera confortabila, frumoasa, luminoasa si amenajata corespunzator. Printre principalele elemente de care trebuie sa tii cont se numara tapetul, care trebuie sa fie colorat cat mai viu si placut, mobila, care trebuie sa fie practica si de calitate, si spatiul de relaxare, pe care il poti completa cu un fotoliu puf.

Sursa foto: pxhere.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea