Amenajarea casei

#bucatarie #mobila #scaun #musafiri #masa

Cum amenajezi bucataria ca zona de conversatie

Bucataria joaca uneori rolul de spatiu de socializare, cand nu exista salon de luat masa sau cand livingul nu este disponibil pentru primirea musafirilor. Spatiu intim, familiar si primitor, bucataria este acel loc in care poti sa stai de vorba cu un prieten, departe de urechile curioase sau sa bei o cafea cu un vecin apropiat.

Insa cum poti amenaja bucataria astfel incat aceasta sa fie un spatiu placut pentru socializare? Iata in continuare cateva aspecte de care poti sa tii cont:
 

1 Amenajeaza locuri confortabile de stat jos in bucatarie
 

Unul dintre cele mai importante aspecte il constituie locurile de stat jos. Este bine sa ai o masa de bucatarie la o inaltime obisnuita si scaune confortabile, cu spatar mediu sau inalt si sezut comod. Astfel, zona in care se converseaza ofera tot confortul fizic necesar.

Evita sa folosesti blatul de la bar, daca ai asa ceva, deoarece se sta mai putin comod intr-un astfel de loc. De asemenea, in cazul in care ai mobila de tip coltar , musafirii ar trebui invitati in margine, unde nu au accesul blocat si se pot misca in voie.
 

2 Asigura -te ca ai lumina naturala in bucatarie
 

O zona de conversatie, pe timp de zi, trebuie sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala. Foloseste perdele sau jaluzele in culori placute, care lasa sa intre cat mai multa lumina, astfel incat spatiul sa fie luminat si primitor.
 

3 Foloseste plante in bucatarie
 

Plantele de casa inveselesc zona bucatariei, oferindu-i un aer de prospetime. Indiferent ca sunt plante aromatice pe care le folosesti in mancare sau pur si simplu flori, acestea contribuie la imaginea primitoare a bucatariei.
 

4 Foloseste in bucatarie culori care stimuleaza comunicarea
 

De obicei in bucatarii se folosesc fie culori sobre, clasice, precum maro, fie culori vii, puternice. Culorile care stimuleaza comunicarea pot fi rosu, portocaliu, galben, bej, in anumite combinatii stimulante. De exemplu, galbenul inspira optimism, stimuleaza capacitatea de concentrare si este recomandat pentru o camera de zi, prin urmare se potriveste si in bucatarie. Portocaliul este o culoare care stimuleaza intelectul si comunicarea. Inspira-te din articolul Cum sa alegi culoarea pentru bucatarie.
 

5 Adauga in bucatarie amprente personale
 

Un spatiu de socializare in casa este de obicei decorat intr-o amprenta personala. Poti folosi litere in relief cu care sa scrii ceva relevant pentru tine, pe perete. Poti agata tablite magnetice unde sa prinzi diverse lucruri: fotografii de familie , post-it-uri cu notite pentru tine sau familie, mini calendare etc. Acestea sunt tot o forma de comunicare, non-verbala, care fac din bucatarie un spatiu de socializare. Afla alte detalii din articolul Bucataria care iti insufla o stare de bine: accesorii vesele, lumina si culoare.
 

6 Fa-ti in bucatarie un stoc de alimente pentru musafiri
 

Iti place sa primesti musafiri si sa stati de vorba in bucatarie, dar de fiecare data se pune problema cu ce ii servesti. Rezerva un sertar sau un raft in bucatarie cu alimente care au un termen de garantie de lunga durata : covrigi, cafea, ciocolata, bomboane, ceai, boabe de porumb pentru floricele etc. Asigura-te ca ai vesela si tacamuri atractive. Gasesti pe piata produse in culori vesele, la preturi mici, care arata foarte bine si care sunt foarte utile.
 

7 Alte lucruri necesare in bucatarie
 

Daca obisnuiesti sa oferi prajituri, mancare sau diverse alte lucruri musafirilor, este bine sa ai pregatite casolete curate, cu capac, servetele, pungi sau folii de ambalat.

Cand faci schimb de retete cu rudele, prietenii sau cei cu care stai de vorba in bucatarie, este bine sa ai la indemana un carnetel si ceva de scris.
In cazul in care iti place sa asculti si muzica in surdina sau sa va uitati la stiri, poti sa te gandesti la varianta unui televizor mic, suspendat, pentru a castiga spatiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea