Amenajarea casei

#amenajare dormitor #dormitor

Cum amenajam un dormitor pentru a facilita somnul si relaxarea

Dormitorul este o incapere in care dormim si ne relaxam. Dar ce se intampla atunci cand nu reusim sa dormim, orice am face, cand nu reusim sa ne relaxam in ciuda stradaniilor? Trebuie sa stii ca amenajarea dormitorului actioneaza direct asupra somnului si relaxarii. Descopera sfaturile noastre pentru a afla cum poti amenaja  un dormitor, care este mobila pentru dormitor potrivita pentru a reusi sa ai un somn odihnitor.

 

De ce amenajarea dormitorului are un impact asupra somnului?

Daca nu dormi bine noaptea, daca ai cosmaruri, daca suferi de insomnii, ar trebui sa schimbi amenajarea dormitorului, sa alegi mobila de dormitor potrivita. Dormitul intr-un spatiu amenajat in mod corect ne ajuta sa adormim mai usor, sa ne calmam. Alegerea culorilor, decorul, toate acestea sunt deosebit de importante insa mobila dormitor este esentiala.

Orientarea patului

Patul trebuie ales cu grija deoarece este cel care ne asigura un somn odihnitor, departe de zgomot si de alte incaperi din casa, motiv pentru care nu trebuie amplasat in apropiere de camera copilului, direct spre strada sau in apropiere de o alta incapere zgomotoasa. Evita in egala masura sa il lipesti de fereastra sau de usa deoarece nu face decat sa sporeasca sentimentul de nesiguranta. Alege cel mai indepartat loc fata de fereastra, de usa sau de zgomote deoarece este important sa lasi energia sa circule prin spatiu.

Alegerea materialelor

Dormitorul este locul in care ne relaxam, ne incarcam bateriile, trebuie sa fie placut din punct de vedere vizual si calduros. Drept urmare, trenuie sa optam pentru o mobila de dormitor calduroasa precum lemnul, alb sau de culoare bej. Evita metalul, rece si stresant, culorile prea triste sau prea vii care se dovedesc a fi iritante sau deprimante.

Culori blande si neutre

Unele culori sunt cunoscute drept fiind stresante sau energizante insa unele ne ajuta sa ne calmam si favorizeaza relaxarea si somnul. In dormitor, mizeaza pe culori blande si neutre precum alb, bej, gri deschis, taupe sau culori pastelate. Evita sa zugravesti peretii dormitorului in rosu, portocaliu sau galben, opteaza pentru aceste culori in alte incaperi daca chiar iti plac. Sau, alege cateva perne decorative in culori mai vii.

O lenjerie de pat confortabila

Este important ca patul sa fie echipat cu o lenjerie de pat confortabila, nici prea moale nici prea tare, cu perne ergonomice pentru mentinerea corecta a capului si a spatelui. Culorile lenjeriei trebuie sa fie calmante si materialul ales sa fie unul care nu irita.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului