Amenajarea casei

#veioza #lumini #decoratiuni #lampa #amenajarea casa

Cum alegi veioza pentru noptiera

Veiozele de pat reprezinta o alternativa ieftina si simpla de a lumina dormitorul. Este important sa alegi veioza potrivita in functie de dormitorul pe care-l ai, astfel incat aceasta sa-si indeplineasca atat functia estetica, cat si pe cea functionala .


1 Alege inaltimea potrivita


Alege inaltimea veiozei de pat in functie de inaltimea noptierei. Daca aceasta din urma are intre 60 – 75 cm, atunci veioza ar trebui sa aiba 70 – 80 cm inaltime.

De asemenea, cand alegi tipul de veioza, tine cont de marimea dormitorului. Intr-un dormitor relative mic si veioza trebuie sa fie mai mica.

Intr-un dormitor spatios ai libertatea de a te juca cu lampi mai impunatoare.


2 Alege stilul


Alege veioza care sa se incadreze in stilul general in care a fost facuta amenajarea.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale lampilor il constituie faptul ca acestea sunt produse disponibile pe piata de la cele mai sofisticate si mai scumpe la cele mai simple si mai ieftine.

De asemenea, abajurul poate fi schimbat, prin urmare ai o libertate foarte mare si poti, cu siguranta, sa gasesti un model si o textura care sa se integreze armonios in decor.

Intr-un decor traditional, foloseste o noptiera mai voluminoasa si o lampa mai mica. Intr-un decor modern, este recomandat sa folosesti o noptiera mai mica si o lampa superdimensionata, comparativ cu noptiera.


3 Tine cont de tablia patului


Veioza, cu piciorul ei si abajurul, contribuie uneori la aspectul general al patului, asemenea unui detaliu pe un tablou desavarsit.

Una dintre cele mai sigure metode de a avea o imagine armonioasa este ca veiozele sa fie asezate in fata tabliei patului, in cazurile in care aceasta din urma depaseste salteaua.

Practic, tablia joaca rol de fundal atat pentru saltea , cat si pentru noptiere si lampi.


4 Fii foarte atent la lumina


Lumina este cea mai importanta la o veioza. Stand in pat, lampa ar trebui sa-ti lumineze partea de jos a corpului si nu fata.

Lampile de noapte care au abajurul transparent sunt foarte obositoare, deoarece lumina iti va bate in ochi.

De aceea este recomandat sa folosesti veioze care au abajurul dintr-un material suficient de gros incat lumina sa fie redirectionata in jos, spre noptiera si nu veioze a caror lumina se raspandeste in toate directiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea