Amenajarea casei

#masa #vesela #plastic

Cum alegi un set din plastic pentru masa

In cazul in care iti doresti un set de masa din plastic pe care sa-l folosesti la picnicuri vei observa ca, odata ajuns in magazin, vei avea de ales intre diferite tipuri. Exista seturi din plastic pentru masa care pot fi folosite la cuptorul cu microunde sau nu, seturi care sunt foarte rezistente in timp sau unele mai acasa .ro/putin" title="putin">putin rezistente. Iata carteva aspecte de care este bine sa tii cont atunci cand optezi pentru un set de masa din plastic:



1 Gandeste-te ce fel de functii ai nevoie


Retine ca nu toate seturile de masa din plastic sunt la fel. Exista vase mai rigide, cu o durata de viata foarte mare, altele care se indoaie foarte usor, deci care au o rezistenta mai mica.

De asemenea, exista seturi care sunt rezistente la zgarieturi sau altele ce pot fi folosite in cuptorul cu microunde sau in masina de spalat vase.
In cazul in care iti doresti vase mai rezistente evita sa le alegi pe cele din acrylic sau polystyrene.

Daca vrei ca vasele tale sa poata fi folosite si in cuptorul cu microunde evita-le pe cele din melamina , acrylic sau polystyrene pentru ca se supraincalzesc si se topesc.

Melamica si acrylicul sunt materiale folosite mai ales pentru vasele foarte decorative. Pentru o durata de viata mai lunga acestea trebuie spalate in mod normal, evitandu-se masina de spalat vase.


2 Cum le deosebesti


Este bine sa stii tot timpul ce cumperi, chiar daca eticheta nu-ti arata acest lucru.

Vasele foarte rezistente, din polycarbonat, au un pret mai mare de regula si sunt transparente sau semiopace. De asemenea, acestea au de regula inscriptionat pe eticheta BPA free”.

Vasele mai eleastice sunt confectionate din polypropylena si intotdeauna sunt opace sau semiopace. Se indoaie usor dar isi reiau imediat forma.

Vasele din melamina sunt opace si sunt mai rigide. Acest tip de vase sunt rezistente la zgarieturi si pot fi curatate la masina de spalat vase insa nu pot fi incalzite in cuptorul cu microunde. De asemenea, vasele din melamina sunt de regula decorate cu diverse motive intrucat acest material permite acest lucru.


3 Sfaturi pentru intretinere


Un set de masa din plastic poate aiba o durata de viata de ani de zile daca il intretii corect.

Astfel, in cazul in care pe spatele produsului apare semnul “interzis curatarea la masina de spalat vase”, respecta acest lucru.

Retine de asemenea ca este interzis sa folosesti produse abrazive pe vasele din plastic. Produsele din melamina sunt cele mai sensibile la obiecte abrazive.


4 Atentie la continutul de BPA


Potrivit unor studii din ultimii ani, anumite produse din plastic favorizeaza aparitia bolilor de inima. Este vorba despre recipientele din polycarbonat.

Vasele care nu contin aceasta substanta periculoasa sunt inscriptionate cu "BPA free", cu cifra 05 sau marcajul "PP".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea