Amenajarea casei

#alegere chiuveta premium #chiuveta premium #alegere chiuveta

Cum alegi o chiuveta premium pentru bucataria ta?

Unul dintre elementele esentiale pentru amenajarea cu stil a unei bucatarii este chiuveta. Aceasta piesa trebuie sa fie o fuziune intre calitatea premium si un design elegant, pentru a oferi o atmosfera rafinata. Selectarea produsului perfect nu reprezinta o achizitie de moment, ci trebuie facuta tinand cont de:
  • Calitatea inalta a materialelor;
  • Functionalitatea adaptata la aspectul estetic general al bucatariei.

Cele mai bune chiuvete de bucatarie sunt realizate pe baza unor tehnologii de top, ce asigura igiena intregii familii. Inovatia adusa produselor actuale transforma aceste elemente in adevarate opere de arta, destinate uneia dintre cele mai elegante zone din locuinta.

1. Cum transforma o chiuveta premium spatiul unei bucatarii?

Daca ai o pasiune aparte pentru designul luxury, stil, durabilitate si creativitate, acest lucru trebuie sa fie vizibil chiar si in bucataria ta. In acest sens, chiuvetele cu forme rotunjite ofera armonie si sunt mereu in trend, prezentand o esetica potrivita oricarui stil.

Chiuvetele patrate sau dreptunghiulare ofera o forma clara si functionalitate optima. Datorita formei lor curbate, chiuvetele ovale aduc mai mult volum si au o cuva generoasa, potrivita genului aristrocrat, opulent.

2. Cum se alege materialul pentru chiuveta din bucatarie?

Este important sa tii cont de cum alegi chiuveta de bucatarie, deoarece reprezinta o investitie pentru o perioada indelungata. Spre deosebire de alte produse existente pe piata, chiuvetele de lux garanteaza calitatea, fiabilitatea si rezistenta in timp. Utilizarea celor mai bune materiale si existenta unor standarde stricte le ofera clientilor o experienta excelenta in bucatarie.

INOX

Acesta este unul dintre cele mai folosite materiale pentru chiuvetele de bucatarie, deoarece este usor de modelat. Totusi, pentru a beneficia de un produs care sa reziste la rigorile utilizarii zilnice, tabla de inox trebuie sa aiba o grosime minima de 0.5 mm. Daca bucataria ta include un blat laminat, o chiuveta din inox este perfecta, mai ales ca se poate gasi sub diferite finisaje precum satinat, microtexturat sau microdekor. Producatorii premium realizeaza piese speciale dintr-un material denumit si inox medical. Caracteristicile principale ale acestuia includ rezistenta la impact si substante chimice, curatarea usoara, rezistenta la socuri si temperaturi ridicate.

STICLA

Chiuvetele pentru bucatarie confectionate din sticla reprezinta o nota de stil si rafinament. Acest material deosebit nu face rabat de la calitate si le ofera celor mai pretentiosi utilizatori piese delicate intr-o varietate de modele si nuante de la alb si negru, pana la rosu si galben. Designul deosebit al acestor elemente confectionate din sticla tratata si otel inoxidabil se adapteaza perfect oricarui decor. In ciuda aspectului sensibil, chiuvetele din sticla sunt foarte compacte si dure, tratarea termica a sticlei contribuind la imbunatatirea proprietatilor sale mecanice.

COMPOZIT

Fie ca este vorba de granit, fragranit sau tectonita, materialul compozit este unul dintre cele mai apreciate. Are un risc foarte scazut de fisurare, spargere sau zgarieturi si beneficiaza de o rezistenta de neegalat la temperaturile ridicate de pana la 280 grade Celsius. Chiuvetele din material compozit au avantajul de a fi robuste si de a se gasi intr-o gama variata de culori.

Astfel, acest element important din orice bucatarie se adapteaza cu usurinta nuantelor ambientale. Compozitul este un material usor de intretinut, foarte neted, care contine peste 70% particule de granit unite intre ele cu rasina polimerica de calitate superioara. Produsele asigura o igiena deosebita, testele demonstrand faptul ca 99% dintre bacterii nu se vor mai inmulti.

3. Ce tip de montaj se alege pentru chiuveta din bucatarie?

Cea mai noua solutie de amplasare a chiuvetelor produse este sub blat. In acest fel, muchiile chiuvetei raman ascunse, oferind uniformitate si un efect vizual deosebit. Procesul de montare necesita un sistem de sustinere a chiuvetei si un blat solid.

Amplasarea corpului comun cu blatul, pentru masca, reprezinta o alegere ideala in situatia in care blatul si chiuveta sunt confectionate din acelasi material si imbinate din fabrica. Acest tip de montaj asigura continuitate, un aspect placut si elimina infiltrarea apei. De departe cel mai simplu si cel mai popular tip de montaj este cel de pe blat. Chiuvetele incastrabile sunt amplasate intr-un decupaj efectuat in blatul mobilierului. Metoda de lucru se realizeaza cu un minim de efort, nefiind nevoie de sisteme suplimentare de sustinere.

Peste 60% din timpul petrecut in bucatarie este la chiuveta. Chiuveta va avea un impact semnificativ in rutina zilnica, de aceea este recomandata utilizarea inteligenta a spatiului, designul ergonomic si usurinta in intretinere.

Surse foto: pixabay.com, pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare