Amenajarea casei

# curatare parchet #mop #laveta

Cum alegi mopul pentru curatat parchetul

Parchetul poate fi curatat rapid si usor cu un mop care poate sterge suprafata fara sa lase multa umezeala. Pentru a face treaba mai repede, este bine sa ai un mop special pentru parchet, separat de cel pentru gresie.

Iata in continuare cateva variante de mopuri pentru curatat parchetul si avantajele acestora:

1 Mopul trebuie sa poata absorbi mult lichid

Este de preferat ca spalarea si curatarea parchetului sa nu implice o cantitate mare de lichid pentru a evita umflarea placilor. Cu toate acestea, este recomandat ca mopul sa fie prevazut cu un dispozitiv absorbant. Un mop universal, din microfibra, realizat dintr-un buchet de franjuri, poate absorbi o cantitate de apa de 10 ori mai mare decat greutatea lui. Un astfel de mop este potrivit atat pentru gresie, cat si pentru parchet si poate fi utilizat atat umed, cat si uscat.

Cu toate acestea, un astfel de mop este dificil de curatat atunci cand trebuie sa elimini solutia pentru parchet ca sa-l folosesti pentru a spala gresie si invers. De aceea, este bine sa ai doua mopuri pe care sa le atasezi, alternatv, la coada acestuia.

2
Cantitate controlata de solutie de curatare pentru parchet

Opteaza pentru un mop care iti permite sa controlezi cantitatea de solutie de curatat, astfel incat sa reduci efortul fizic si riscul de accidente. Un mop cu spray este una dintre cele mai bune solutii pentru spalarea si curatarea parchetului. Un astfel de mop este creat special pentru pardoselile din lemn, are un design ergonomic si dispune de un cartus reincarcabil. Mopul prezinta un cap aplicator rotativ cu ajutorul caruia poti curata parchetul in cele mai dificile zone si o laveta din microfibre reutilizabila.

Cu un astfel de mop poti spala parchetul fara sa te apleci, apasand pe un buton pentru eliberarea jetului de solutie. Cantitatea de solutie care ramane in cartus poate fi folosita data viitoare cand faci curat. Laveta este usor de curatat dupa folosire, fiind necesara doar clatirea in apa curata si uscarea acesteia.

3 Mopul care dezinfecteaza suprafetele

Pentru o curatare in profunzime, se poate folosi un mop cu abur. Acesta este un aparat de curatare potrivit pentru diverse suprafete, de la marmura la piatra sau parchet. Un mop cu abur dezodorizeaza si igienizeaza, eliminand murdaria.

Este important ca un astfel de instrument de curatat sa fie dotat cu o laveta foarte absorbanta, pentru a elimina urmele de umezeala. Mopul este avantajos datorita faptului ca nu mai trebuie folosite solutii de curatare, fiind o varianta ecologica, potrivita pentru persoanele alergice. Un mop cu abur constituie o varianta buna pentru suprafetele circulate de animalele de companie sau de catre copii.

4 Laveta unui mop pentru parchet

Laveta unui mop pentru parchet trebuie sa fie rezistenta pentru a nu lasa pe suprafata de lemn urme de solutie si pentru a nu se faramita. Exista lavete din materiale compacte, care nu pot fi desirate si care permit refolosirea timp de ani de zile. Este suficient sa speli laveta in apa calduta dupa fiecare utilizare si sa o pui la uscat.

Sursa foto : thebesthomecleaners.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului