Amenajarea casei

#amenajare casa #casa #mobilier

Cum alegi mobilierul pentru diferite spatii din casa ta?

Mobilierul potrivit vine in completarea spatiului amenajat in diferite camere, dar si in gradina. Un mobilier bun va infrumuseta spatiul, dar va asigura si confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa sau pentru te ajuta sa iti faci treburile. Culoarea, marimea, stilul, materialele si bugetul disponibil sunt criterii in functie de care sa alegi mobilierul, indiferent de destinatia acestuia. Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi mobilierul de gradina?

In primul rand spatiul. Gandeste-te la ce alte spatii ai mai vrea sa faci, cum ar fi cel de gratar sau spatiul pentru flori, iar apoi masoara ce spatiu ti-a mai ramas, astfel incat sa achizitionezi mobilier de marime corespunzatoare. Nu lua un set mobilier gradina care sa vina fix in spatiul destinat, ci alege unul mai mic, care sa iti permita sa te misti in jurul lui. Nu ai vrea sa stai inghesuit pe scaun, pentru ca asta inseamna ca nu te vei mai putea relaxa.

De asemenea, alege un mobilier care sa fie in concordanta cu stilul in care ai amenajat gradina. Fie ca e stil japonez, stil clasic, sau stil rustic, mobilierul va trebui sa se potriveasca cu restul gradinii.

Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi mobila de bucatarie?

In primul rand gandeste-te la ce rol va avea mobila de bucatarie. Daca esti o persoana care nu petrece mult timp in bucatarie, mai ales la masa, atunci poti lua o mobila care sa aiba un plus doar pe partea estetica. Daca insa esti o persoana care petrece mult timp in bucatarie si tot acolo stai cu oaspetii atunci cand acestia vin in vizita, ar trebui sa iei in considerare amenajarea spatiului mai mult din punct de vedere functional.  Opteaza pentru o masa cu multe scaune sau pentru un coltar care poate oferi locuri pentru mai multe persoane. 

Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi mobilierul pentru sufragerie?

Ar trebui sa te gandesti, in primul rand, daca vei servi masa in sufragerie. Pentru ca, in functie de asta, pornesti in cautarea mobilierului. Daca vei servi masa in sufragerie, atunci opteaza pentru un set de mobilier care are inclusa si masa cu scaune, pentru a pastra acelasi stil camerei. Daca nu vei servi masa in sufragerie, atunci poti renunta la masa cu scaune si poti alege in locul ei o masa joasa pentru cafea. In ambele cazuri, poti opta pentru unul dintre modelele de canapele confortabile. Exista multe stiluri dintre care sa alegi pentru sufrageria ta, dintre ele putem aminti: stilul clasic, stilul modern si stilul minimalist.

Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi mobilierul pentru dormitor?

Fiind incaperea in care, teoretic, petreci cel mai mult timp dintr-o zi, dormitorului va trebui sa ii acorzi o atentie speciala atunci cand il amenajezi. Un dormitor bine amenajat iti ofera intimitatea si confortul de care ai nevoie pentru a avea parte de un somn odihnitor, dar si de momente relaxante in general. 

Gandeste-te la ce stil vrei sa adopti pentru dormitor. Clasic, minimalist, modern? In ce fel de dormitor te vezi stand cu placere? Incearca sa raspunzi acestor intrebari, pentru ca alegerea sa fie cea care sa iti ofere maximul de multumire. In afara de mobila, in functie de stilul ales vei selecta si decoratiunile care sa se potriveasca incaperii. 

Exista seturi de mobilier dintre care poti sa alegi un model care iti place, dar poti opta si pentru mobilier pe care sa il faci la comanda, exact pentru spatiul si asteptarile tale. Acorda importanta rezistentei, astfel ca vei avea garantia ca te vei putea folosi de mobilier pentru mai multi ani.

FOTO: vidaxl.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului