Amenajarea casei

# mobila camera copilului #alegere mobila #camera copilului

Cum alegi mobila potrivita pentru camera copilului?

Decorarea camerei micutului poate sa fie o sarcina dificila, mai ales atunci cand acesta si-a dezvoltat propria gandire in vederea design-ului spatiului personal. Cu toate acestea, oricare ar fi preferintele copilului, nu trebuie sa uitam sa luam in vedere anumite masuri, precum: siguranta, confortul si investitia.

 

Pentru a alege mobila potrivita pentru camera copilului tau, iti recomandam cativa pasi care pot face aceasta sarcina mai usor de indeplinit.

1. Documenteaza-te

Documenteaza-te asupra tendintelor in materie de mobilier destinat camerei sale, astfel incat acesta sa se simta implicat in redecorarea propriului spatiu.

Documentarea este un pas important in alegerea mobilierului potrivit, intrucat se pot culege mai multe informatii despre piata existenta a produselor. In acelasi timp, te ajuta sa faci o investitie pe termen lung, si sa nu trebuiasca sa schimbi mobilierul des.

2. Stabileste un buget

Dupa documentarea asupra tendintelor in vederea mobilierului destinat camerei copilului, se poate realiza un buget care sa includa un plan cu toate obiectele care trebuie achizitionate.

Stabilirea unui buget este o alta etapa importanta in alegerea mobilierului potrivit pentru camera copilului. Odata ales bugetul, procesul de achizitionare a viitoarelor accesorii va fi mult mai simplu, intrucat fiecare parte din suma de bani va fi destinata unui anumit obiect de mobilier.

3. Siguranta

In cazul copiilor, siguranta in dormitorul personal trebuie sa vina pe primul loc. Nu uita ca acestia sunt inca la varsta descoperirii si a curiozitatii, dar si a neatentiei, putand sa se loveasca usor de obiectele din jurul lor.

Este recomandat ca dulapurile pentru camera copiilor sa fie sigure si stabile, sa aiba colturile si manerele rotunjite, astfel incat sa fie prevenite accidentele nedorite.

4. Alegerea culorilor pentru mobilier

Culorile mobilierului pentru camera copilului sunt importante, intrucat acestea creeaza si releva starea interioara a acestuia. De obicei, culorile luminoase, deschise sunt esentiale pentru a produce stari de armonie, liniste si confort in spatiul personal al micutului tau.

Nuante care pot fi folosite pentru mobilierul din dormitorul copilului: alb, crem, roz, albastru deschis sau verde crud.

Poti folosi si tonuri de culori mai tari pentru peretii camerei, precum albastrul sau turcoazul, atat timp cat se combina cu tonurile deschise ale mobilierului.

5. Compartimentarea

Procesul de compartimentare al camerei este strans legat de siguranta, confort, precum si de preferinte. In aceasta etapa trebuie sa ai in vedere urmatorii factori care definesc camera copilului:

  • marimea camerei pentru a alege tipul de mobila care se potriveste cel mai bine;
  • orientarea camerei;
  • crearea unui spatiu de depozitare amplu pentru lucrurile personale ale copilului, precum: jucariile, cartile, obiectele de arts & crafts.
  • includerea unor obiecte necesare care au ca scop indeplinirea hobby-urilor copilului, precum: biroul, calculatorul, scaunul de birou, telescopul, biblioteca etc.

Sarcina de alegere a mobilierului potrivit pentru camera copilului trebuie sa fie bine organizata, astfel incat sa se respecte limitele bugetului, masurile de siguranta, cat si preferintele celui mic.

FOTO: istockphoto.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare