Amenajarea casei

#bucatarie #mobila #mobilier #casa #amenajarea casei

Cum alegi mobila de bucatarie

Pe langa aspectul estetic al mobilei de bucatarie, un alt detaliu de care este bine sa tii cont este functionalitatea ei. Astfel, este recomandat ca sa fie conceputa astfel incat orice gospodina sa-si poata depozita ustensilele cat mai la indemana. In plus, este bine ca mobila de bucatarie sa fie trainic pentru ca, la urma urmei, nu iti permiti sa-l schimbi odata cu fiecare sezon nou. Iata cateva sfaturi de care este bine sa tii cont cand iti alegi mobila de bucatarie :


1 Direct din magazine sau la comanda


Exista la ora actuala diversi producatori care realizeaza mobila la comanda, in functie de dimensiunile necesare.

Principalul avantaj al acestui tip de mobilier este acela ca poate fi personalizat pentru a-l face cat mai practic.

Pe de alta parte, mobila de bucatarie pe care o poti cumpara direct din magazin are principalul avantaj ca livrarea se face, de regula, imediat, astfel ca nu va mai trebui sa astepti cateva zile pentru executarea sa.


2 Materialul folosit


Pentru ca in bucataria gradul de umiditate este mai ridicat decat in alte camere este recomandat sa eviti mobila de bucatarie din lemn netratat chimic. In schimb, poti opta pentru mdf sau pal, rezistente la umezeala si mai putin costisitoare.

Otelul si sticla sunt alternative moderne, rezistente, cu un aspect placut si usor de curatat.


3 Culori


Mobila de bucatarie inchisa la culoare da o nota de eleganta bucatariei insa acesta nu este recomandat pentru o bucatarie cu dimensiuni reduse.

Daca nu ai mult spatiu la dispozitie, opteaza pentru o mobila deschisa la culoare, eventual vopsita in alb, pe care o poti personaliza ulterior cu diverse accesorii si decoratiuni colorate.


4 Masa de bucatarie sau insula?


Bucatariile care au in centru mese tip insule sunt foarte practice. Pe langa gatit, acestea pot fi folosite si pentru mancat astfel ca poti renunta la masa si scaunele traditionale.

Este bine sa ai in vedere acest aspect pentru a te asigura ca masa de bucatarie nu va face nota discordanta cu restul amenajarii.


Citeste mai multe despre:


5 Accesorii


Intereseaza-te ce fel de accesorii are mobila de bucatarie pe care urmeaza sa-l achizitionezi.

Printre accesoriile in care merita cu siguranta sa investeti se numara: sertarele si compartimentele suplimentare, diverse suporturi pentru vesela, corpuri de iluminat, cuiere pentru prosoape si ustensile etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare