Amenajarea casei

#iluminat exterior #lampi solare #lampa solara

Cum alegi lampile solare pentru curte

Iluminatul exterior al casei se poate face economic, prin utilizarea unor lampi solare. Astfel de produse sunt ieftine si usor de gasit in magazine.

Exista mai multe tipuri de lampi solare pe care le poti pune in curte: lampi solare de metal, lampi bio din lemn, lampi solare din sticla si chiar lampi solare decorative, cu figurine.

Lampi solare din inox


O lampa solara din inox are un design elegant si un mod eficient de a folosi lumina in mod continuu sau selectiv, dupa nevoi. Lampa solara este prevazuta cu un mic panou solar care transforma lumina naturala din timpul zilei in lumina electrica. Lampile solare dispun de un acumulator reincarcabil si un led. Un astfel de produs costa in jur de 15 lei.
 

Lampi solare cu figurine


Pentru o pata de culoare, foloseste lampile decorative cu figurine. Acestea sunt adesea figurine specifice gradinilor, precum pitici colorati, animale etc. Piticii de gradina sunt construiti din polirasina sintetica si sunt prevazuti cu lampa solara.

Piticii joaca rolul de obiect decorativ de exterior in timpul zilei si asigura lumina in timpul noptii. Un astfel de produs nu necesita alimentare la retea si rezista la diverse conditii meteorologice. In plus, beneficiarul nu are cheltuieli suplimentare de intretinere sau de montaj. Aceasta lampa ecologica si economica are pornire si oprire automata. Gratie faptului ca nu exista cabluri, lampa solara este usor de montat si de folosit. Aceasta contine un panou solar cristalin, un led si un acumulator. Pentru o lampa solara in forma de pitic de gradina platesti in jur de 25 lei.
 

Lampa solara de tip torta
 

Pentru un iluminat la inaltime, una dintre cele mai bune variante o reprezinta lampa solara de tip torta, datorita cozii sale lungi. Lampa solara torta are un rol decorativ si functional. Alimentata din surse de energie solara, lampa solara dispune de un senzor de lumina care o porneste si o opreste automat. Lampa solara de tip torta este recomandata pentru gradini, terase, peluze, alei, parcare si pentru alte spatii exterioare.

Produsul contine un panou solar cristalin, un led, un acumulator si o tija lunga. O lapta solara de tip torta costa in jur de 13 lei.

 

Lampi solare actionate prin telecomanda


Unele lampi solare pot fi actionate cu o telecomanda. Acestea se incarca cu energie in timpul zilei si lumineaza noaptea. Cu ajutorul telecomenzii, lampile pot fi aprinse si stinse de la distanta. Lampile ofera lumina alba fixa sau lumina care isi schimba culoarea, dupa preferinte. Astfel de produse sunt realizate din plastic si au o inaltime de aproximativ 30 cm si un diametru de 10 cm. Pentru un set de doua lampi actionate cu telecomanda platesti 65 lei.
 

Lampi solare cu senzor acustic


Un alt tip de lampa solara este cea cu senzor acustic. Lampa solara se aprinde de fiecare data cand senzorul detecteaza un zgomot si se opreste dupa 30 de secunde. O astfel de lampa este eleganta, sigura si prietenoasa cu mediul. Pentru o zi de incarcare, lampa functioneaza pana la 12 ore. Produsul este prevazut cu un panou solar si este realizat dintr-un material rezistent. O lampa solara cu senzor acustic costa in jur de 100 lei.

Sursa foto: budgetsolarstore.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea