Amenajarea casei

#gresie baie #gresie #amenajare baie #mobilier baie

Cum alegi gresia pentru baie

Alegerea tipului de pardoseala pentru baie presupune consultarea unei palete largi de optiuni. Printre cele mai populare se numara placile ceramice, disponibile intr-o varietate de modele, dimensiuni si culori. Tu stii cum sa alegi gresia pentru baie? Descopera cateva ponturi in continuare!

1 Gresie pentru baie: alege in functie de mobilier

Unul dintre criteriile pe care ar fi recomandat sa le ai in vedere atunci cand alegi placile de gresie pentru baie este tipul de mobilier care se afla in interiorul incaperii.

Iata si cateva sugestii:

O baie mobilata in stil minimalist este o incapere care nu abunda in piese de mobilier si care poate miza, asadar, pe alte elemente. Unul dintre acestea poate fi gresia pentru baie, monocroma, fara model. Alegerea culorii va tine cont atat de preferintele personale si de starea pe care iti doresti sa ti-o ofere sala de baie, cat si de stilul decorativ al intregii locuinte.

Pentru o incapere in stil rustic , cu mobila din lemn natural, ideala ar fi o gresie pentru baie care sa imite culoarea lemnului. In acest caz, poti opta si pentru placi ceramice cu modele diferite, care sa aminteasca, spre exemplu, de tesaturile traditionale romanesti. Regula de aur ramane, insa, alegerea unor placi de gresie pentru baie in culori naturale, de preferat in nuante de crem si maro.

Baia in stil modern, cu piese de mobilier inedite, colturoase, dreptunghiulare, va fi completata perfect de placi ceramice lucioase, in culori neutre sau in alb si negru.

2 Gresie pentru baie: alege in functie de accesorii

Accesoriile cu care iti decorezi sala de baie pot juca, la randul lor, un rol important in alegerea placilor ceramice perfecte pentru aceasta incapere. Din nou, stilul in care este decorata baia dicteaza tonul general, insa iata cateva combinatii de gresie pentru baie si accesorii pe care le-ai putea incerca:

O baie cu parfum mediteranean, zugravita in culori deschise, diafane (alb, bleu deschis, albastru de gheata etc.), in care ai inclus, printre altele, un cos de rufe si un scaun din ratan, va avea de castigat de pe urma unor placi ceramice mari, in nuante deschise de albastru. Placile de gresie pentru baie pot include modele care sa se asorteze cu decorul (scoici, de pilda).

O baie contemporana, cu mobilier si accesorii metalizate, poate fi completata cu gresie monocroma, lucioasa.

O baie romantica va include accesorii specifice (lumanari, sapuniera si suport pentru periutele de dinti cu imprimeu floral etc.), astfel ca placile de gresie pentru baie vor trebui asortate. Stilul romantic poate merge pe gresie fie in culori pastelate (bleu si roz), fie intr-o culoare pasionala (rosu).

3 Gresie pentru baie: alege in functie de tipul incaperii

Nu in ultimul rand, placile de gresie pentru baie pot fi alese si in functie de utilitatea si importanta oferita incaperii. Este baia principala sau secundara? Baia este destinata copiilor? Toate aceste aspecte pot influenta, la randul lor, alegerea unor placi potrivite de gresie pentru baie.

Un exemplu in acest sens sunt placile ceramice cu modele pentru copii (cu fluturi, pasari etc.). Tot pentru baia copiilor te-ai putea opri asupra gresiei albe, pe care cei mici sa poata desena cu cariocile lavabile.

Sursa foto: nicespace.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare