Amenajarea casei

#draperie #draperii #draperii pentru dormitor #alegere draperii

Cum alegi draperiile potrivite pentru dormitor

Draperiile joaca un rol important in crearea unei atmosfere placute in dormitor si, chiar daca uneori le alegi in functie de culoarea ta preferata sau in functie de imprimeu, ar trebui sa stii ca sunt cateva criterii mai importante de care trebuie sa tii cont inainte de a da banii pe ele.


Pentru ferestrele mari, alege draperii mate

Daca ai un dormitor cu ferestre mari sau un intreg perete din sticla, este recomandat sa optezi pentru draperii mate cu multe pliseuri. In acest fel, te asiguri ca in lunile calduroase de vara soarele nu va transforma camera intr-un cuptor. In ceea ce priveste culorile, indicat ar fi sa alegi draperii in nuante neutre de maro deschis sau ivoire, intrucat au tendinta de a maximiza spatiul.

Sigur ca daca preferi nuantele inchise, nimic nu te poate opri sa nu-ti decorezi ferestrele cu draperii burgundy sau bleumarin, insa este bine sa tii cont de restul decorului din dormitor, pentru a crea crea o armonie vizuala.


Pentru dormitoarele frantuzesti, alege draperii sofisticate

In dormitoarele realizate in stil frantuzesc, cu piese de mobilier din lemn masiv, draperiile ar trebui sa se incadreze in acelasi stil, adica sa fie grele, sofisticate, bogate, cu multe falduri. Daca in materialul draperiei se regasesc fire aurii sau paiete subtile, cu atat mai bine.


Pentru dormitoare minimaliste, alege draperii delicate

Daca ai un dormitor minimalist, in care piesele de mobilier sunt reduse doar la esential, este indicat sa alegi draperii din materiale delicate, eventual semi-transparente. Cat despre paleta cromatica, aceasta este vasta si depinde foarte mult de nuantele care predomina in camera. Daca in dormitor ai deja o nuanta-vedeta, draperiile pot avea si ele aceeasi nuanta.

In multe cazuri, in dormitoarele minimaliste draperiile sunt simple accesorii pentru ferestre, care indeplinesc mai mult un rol estetic, decat unul functional.


Pentru dormitoare cochete, alege draperii asortate

Iti place ca in dormitorul tau sa se regaseasca elemente asortate cu altele? Atunci ce ai spune daca ai asorta draperiile cu lenjeria de pat? Poate fi greu sa gasesti draperii care sa aiba un imprimeu identic cu cel al lenjeriei, insa asortarea nu consta doar in acest lucru. Este suficient ca in cele doua accesorii sa se regaseasca macar un element comun pentru a exista asortarea.



Sursa foto: interior-design-decor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului