Amenajarea casei

#amenajare living #culori living #living

Cum alegi culorile potrivite pentru living

Nu mai sunt multe zile pana la Sarbatoarea Pastelui, astfel ca multe gospodarii intra in curatenie totala sau chiar in renovare. Si camera carei ii acorzi cea mai mare atentie este livingul. Si, la prima vedere, ce este cel mai simplu de schimbat daca nu culoarea peretilor?

Iar alegerea unor combinatii de culori reprezeinta o adevarata provocare. O culoare, foarte bine aleasa, poate schimba complet o camera si ii poate conferi o cu totul alta perspectiva.

Iata cateva idei despre culorile care conteaza cu adevarat si care pot da o noua identitate livingului tau.

1. De multe ori poate te-ai intrebat care ar fi culoarea potrivita pentru pereti, mai ales ca trebuie sa se potriveasca cu mobila. Ca sa nu mai spunem ca si cu parchetul trebuie sa fie in acelasi ton. In acest caz trebuie sa te concentrezi pe trei culori, pe care sa le folosesti in proportie de 60/30/10.
Adica, peretii reprezinta 60% din camera, tapiteria, 30% iar restul, 10%. Acest "rest" este dat de aranjamente florare, vase decorative si altele

2. La alegerea culorilor mai trebuie sa tii cont de un aspect esential. O culoare se manifesta intr-un fel in lumina naturala si in cu totul alt fel in lumina artificiala.

Culorile mai tari se preteaza camerelor dotate cu ferestre mari care au parte de multa lumina naturala. In aceste conditii, trebuie sa vii cu un contrast si sa-ti alegi o mobila in culori inchise. Tot inchise trebuie sa fie si elementele de decor pentru ca succesul sa fie garantat. Nuantele tari confera camerelor un aer sofisticat, nobil, dar si intim.

In schimb, pentru camerele mici si intunecoase este recomandat sa alegi culori deschise, care dau senzatia de spatiu, de veselie, de proaspat.

3. Ca si in moda, nu neaparat ce se poarta iti sta si tie cel mai bine. Tocmai de aceea, nu este obligatoriu sa alegi culorile care sunt in trend. Totul tine de personalitatea ta, de gusturile tale. Daca ajungi in situatia in care o culoare nu-ti place, poti contracara printr-o alta culoare adiacenta.

Este important de stiut ca trebuie sa mergi pe aceeasi familie de culori si in proportii corecte. Altfel spus, trebuie sa existe mereu o culoare principala, una secundara si o a treia pentru accente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare