Amenajarea casei

# alegere covoras baie #covoras baie

Cum alegi covorasul pentru baie

La prima vedere, covorasul de baie reprezinta doar acel accesoriu pe care-l pui in fata cazii sau a dusului pentru a impiedica accidentele nedorite. Nu de putine ori au fost situatii in care unele persoane au suferit fracturi din cauza suprafetei alunecoase din baie.  Iar covorasul de baie transforma un loc alunecos intr-unul foarte sigur si reconfortant.

 

Pentru asta trebuie sa tii cont si de cateva sfaturi care-ti vor face viata mai placuta.

In primul rand, este foarte important ca materialul din care este facut covorasul sa fie unul din material sintetic, cum ar fi poliesterul, cauciucul sau PVC-ul. De ce sunt foarte bune aceste materiale? Pentru ca se usuca foarte repede, dar sunt si mai rezistente in timp. Sigur ca si materialele naturale, gen bumbac, sunt foarte bune, pentru ca absorb rapid apa.

Mai sunt si stativele din lemn, care confera cea mai buna stabilitate, dar nu absorb deloc apa.

Dincolo de materialul din care este facut, un aspect extrem de important este dat de stratul antiderapant al acestuia. Un detaliu extrem de important, mai ales daca ai copii sau persoane varstnice care au probleme in a-si mentine echilibrul. Covorasele de cauciuc, pe langă faptul ca sunt ieftine, au avantajul ca pot fi puse si in cada sau in cabina de dus, pentru a evita riscul alunecarii.

Covorasele din microfibra ofera o senzatie foarte placută la atingere si, in general, sunt prevazute pe partea inferioara cu un suport de cauciuc sau silicon pentru o stabilitate mai buna.

Nu in ultimul rand conteaza si locul in care pui covorasul. Totul depinde de suprafata baii. Daca este o camera mai mare, atunci se preteaza sa pui doua covorase. Unul, in dreptul cazii si un altul in fata chiuvetei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare