Amenajarea casei

#chiuveta #chiuveta de bucatarie # chiuveta inox #accesorii bucatarie #baterie chiuveta

Cum alegi chiuveta de bucatarie

Chiuveta reprezinta unul dintre cele mai folosite elemente din bucatarie. Odata cumparata, o vei mai schimba dupa multa vreme, insa va fi folosita zilnic. Tocmai de aceea este foarte important sa alegi chiuveta cea mai potrivita. Exista insa o multime de criterii de care trebuie sa tii cont. Ce trebuie sa faci, asadar?

Iata in continuare ce poti face pentru a gasi chiuveta de bucatarie potrivita:

1 Stabileste locul chiuvetei

Mobila si blatul de bucatarie le vei avea inainte de chiuveta, astfel incat poti sa alegi locul in care va fi asezata aceasta din urma. Este un lucru important, deoarece unele bucatarii pot arata foarte bine cu o chiuveta rotunda, din ceramica, altele au nevoie de una pe colt etc. Noteaza-ti dimensiunile blatului in locul stabilit pentru chiuveta si ia-le cu tine cand mergi la magazin. O chiuveta cu doua cuve si picurator va lua mult din spatiul blatului.

2 Viziteaza magazinele de profil

Exista multe sortimente de chiuveta pe piata si este dificil sa faci o alegere daca nu le vezi in realitate. Mergi in magazinele de profil si uita-te la modelele expuse. Iti vei face o idee despre posibilitati si in final vei sti clar ce cauti. Apoi, exista mari sanse sa descoperi elemente la care poate nici nu te-ai gandit, dar pe care constati ca le-ai vrea, cum sunt, de exemplu, anumite tipuri de site pentru scurgere .

Poti opta pentru chiuvete rotunde, dreptunghiulare, ovale, patrate sau in forme neregulate, pentru chiuvete cu una sau mai multe cuve, chiuvete cu sau fara picurator, chiuvete montate peste blat, incastrate in blat sau chiuvete de tip corp comun cu blatul.

3 Tine cont de materialul chiuvetei de bucatarie

In general, pe piata gasesti chiuvete din inox, otel inoxidabil, ceramica, acril, materiale compozite si piatra. Este bine ca materialul sa fie unul tratat, pentru ca stropii uscati sa nu pateze suprafata.

Toate materialele au avantaje si dezavantaje, de aceea este indicat sa alegi acel material care corespunde cel mai bine nevoilor tale. Otelul inoxidabil ofera rezistenta, este accesibil ca pret si igienic, dar petele lasate de calcarul din apa sunt inestetice. Fonta emailata se curata usor si este ieftina, dar stratul de email se poate distruge usor. Piatra naturala are un aspect elegant, este durabila si ofera o buna rezistenta termica, insa necesita o impermeabilizare periodica si costa mult. Acrilul rezista bine la pete si zgarieturi, fiind usor de curatat, insa este sensibil la socurile termice.

4 Accesorii

Unele chiuvete se vand cu un tocator care iti poate fi de folos. Este bine sa studiezi ofertele pentru a alege cea mai buna varianta. Sitele de scurgere sunt incluse in pret, asa ca verifica optiunile avute la dispozitie si fa alegerea cea mai potrivita pentru bucataria ta.

Bateria de chiuveta trebuie sa fie neaparat de calitate, pentru a rezista cu succes de-a lungul anilor. Pe piata exista baterii de chiuveta de la cateva zeci de lei la cateva sute si chiar mii de ron. Nu te lasa pacalit de modele si aspect. Cauta sfatul unor specialisti, cere mai multe pareri si abia pe urma alege bateria. Exista in magazine modele foarte atractive si moderne (chiar la 400 lei), dar care nu sunt in mod obligatoriu si rezistente. Poti opta pentru baterii cu filtre de apa integrate, baterii cu senzori pentru economisirea apei, cu incalzire instantanee a apei, cu reglare a jetului de apa etc.

Sursa foto: pinaywifeatbp.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea