Amenajarea casei

#animale de companie #caine #catel #pardoseala #amenajare casa

Cum alegi cea mai buna pardoseala daca tii un caine in casa

In momentul in care decizi sa tii un caine in casa, trebuie sa-ti adaptezi decorul nu doar in functie de preferintele tale si de stilul casei, ci si de nevoile si obiceiurile patrupedului. Pardoseala este un prim aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand ai un caine in casa. Urmatoarele sfaturi te pot ajuta sa alegi cea mai buna si trainica pardoseala pentru patrupedul tau.


1. Pardoseala laminata

Pardoseala laminata este o alegere perfecta pentru locuinta ta, atat datorita designului elegant si stilat, cat si datorita rezistentei la zgarieturi fine si uzura. Daca ai un pui de caine, aceasta pardoseala este excelenta pentru el, intrucat ii permite sa se joace fara sa o zgarie. Pardoseala laminata nu este recomandata pentru caminul tau, daca cresti un caine mare, cu gheare puternice si lungi.


2. Placi de gresie

Placile de gresie sunt potrivite pentru un caine care are gheare puternice, intrucat nu se zgarie. Daca alegi o astfel de pardoseala, poti fi sigur ca va rezista in timp fara sa aiba un aspect deteriorat. In plus, parul de animal este mult mai usor de curatat de pe gresie.


3. Parchet acoperit cu covor pufos

In cazul in care cainele tau nu naparleste si ai grija sa il duci din cand in cand la un salon pentru a-i tunde blana, poti acoperi parchetul cu un covor subtire. Oricum, si acesta va trebui curatat si spalat, intrucat mici fire de par tot vor cadea din blanita patrupedului.


4. Pardoseala acoperit cu covor subtire

Naparlirea este un fenomen normal la caini, iar daca al tau are blana bogata si lunga, este aproape imposibil sa nu gasesti fire de par in spatiile pe care le frecventeaza zilnic. Pentru a-ti face munca mai usoara, este indicat sa acoperi parchetul sau alt tip de pardoseala cu un covor subtire. In acest fel, iti va fi usor sa-l aspiri si sa-l cureti cu o perie.

Indiferent ce tip de pardoseala alegi, este indicat sa o intretii constant cu produse speciale, pentru a-i prelungi viata. Curatatul pardoselii, in special a celei laminate, este o metoda excelenta si pentru indepartarea mirosului specific cainilor.

Sursa foto: laminate-flooring.com.sg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare