Amenajarea casei

#sugestii cabina dus #cabina dus

Cum alegi cea mai buna cabina de dus? Home 36 iti ofera cele mai bune sugestii

In ceea ce priveste alegerea unei cabine de dus nu vei avea mari probleme deoarece vei gasi foarte multe modele, dar si diverse dimensiuni pentru cabinele de dus. Astfel ca vei identifica cu siguranta o cabina de dus potrivita pentru baia ta. Cabinele de dus sunt pozitionate in general intr-un colt al baii, dar pot fi asezate si in alte locuri bine identificate pentru a economisi din spatiu.

 

Criteriile esentiale

In primul rand trebuie sa identifici in baia ta locul unde vei pozitiona cabina de dus, trebuie sa analizezi spatiul pe care il ai disponibil in baie si pe care vrei sa il ocupi cu cabina de dus. In acest mod vei putea alege dimensiunea cabinei tale.

Pasii de urmat ar fi acestia: in primul rand vei masura inaltimea, apoi adancimea, dar si latimea spatiului unde vei instala cabina de dus. Apoi vei stabili forma ideala pentru cadita de dus, patrata sau dreptunghiulara. Daca vei achizitiona o cabina de dus pentru o baie noua este putin mai dificil sa identifici alegerea corecta, va trebui sa faci mai multe masuratori. Atunci cand inlocuiesti cabina de dus veche este mai simplu intrucat stii deja masuratorilor de la vechea cabina. Pentru o baie de dimensiuni mai mici este potrivita o cabina de dus cu o latime mai mica si cu o usa de tip bifold, sau poti alege si o usa glisanta, care te ajuta la un acces mai usor.

Alte detalii pe care nu trebuie sa le omiti sunt grosimea sticlei, dar si stratul protector, cu care este indicat sa fie dotata o cabina de dus. Acest strat protector iti permite o curatare mult mai simpla comparativ cu cele ce nu au in dotare stratul protector. Cea mai buna cabina de dus nu trebuie sa se curete cu greu, din contra curatarea trebuie sa se realizeze usor si repede. Astfel de cabine se vor pastra in stare buna pe o perioada indelungata de timp, de aceea trebuie sa optezi pentru cabine de dus moderne.

De asemenea pentru o concordanta a baii tale trebuie sa tii cont si de celelalte elemente componente, design-ul, gresia, faianta si alte elemente ce alcatuiesc decorul. Dar trebuie sa fii linistit si in aceasta privinta, deoarece piata iti pune la dispozitie o multitudine de cabine sub diferite tipuri de finisaje.

Un alt aspect la care trebuie sa fii atent este costul cabinii, nu trebuie sa te bucure un pret mic pentru ca este posibil ca acea cabina sa nu fie tocmai calitativa, dar sa stii ca nu trebuie sa o cumperi nici pe cea mai scumpa pentru a o avea pe termen lung. Pretul este influentat intr-un procent mare de grosimea sticlei, astfel ca greutatea cabinei este direct proportionala cu pretul acesteia. Din acest punct de vedere cabinele ce au grosimea de 8 mm sunt cele ce au cea mai buna calitate, cele ce au o calitate medie sunt de 6 mm, iar la finalul clasamentului sunt cele ce au grosimea de 4 mm.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare