Amenajarea casei

#design interior #canapea #mobila #casa

Cum alegi canapeaua perfecta pentru o casa mica

 

Cumpararea unei canapele este o investitie importanta, atat din punct de vedere financiar, cat si ca timp petrecut in cautarea modelului care sa se potriveasca cel mai bine casei tale. Daca locuiesti intr-un apartament mic, este important sa stii de la bun inceput ce ar trebui sa cauti, pentru a nu avea surprize.

Cauti o canapea pentru camera ta de zi, dar nu ai foarte mult spatiu la dispozitie? Poate crezi ca diferenta poate fi facuta de culoare, insa alegerea cea mai buna nu depinde doar de felul in care ea se va asorta cu peretii.

Criterii de care sa tii cont cand alegi canapeaua

Alegerea perfecta a canapelei tine de mai multi factori si nu o spunem noi, ci oamenii cu experienta in materie de design interior. Mai ales cand locuiesti intr-o casa cu un living mic, daca tii cont de aceste sfaturi rezultatul va fi cu siguranta satisfacator.

1. Dimensiunea potrivita

Masoara spatiul in care ai de gand sa plasezi canapeaua, distanta pana la caile de acces si astfel vei evita acel moment frustrant in care constati ca trebuie sa returnezi canapeaua mult dorita pentru ca pur si simplu nu incape in casa. frustrarea de a returna canapeaua pentru ca nu incape in casa.

2. Ia in considerare circulatia

Este indicat sa lasi un spatiu de 40 de centimetri intre masa de cafea si canapea pentru a facilita circulatia si atunci cand esti acasa doar tu cu familia, dar mai ales atunci cand aveti musafiri.

3. Forma potrivita

Stilul tau de viata te va ajuta sa afli ce model ai nevoie. Indiferent daca iti place sa urmaresti seriale si sa butonezi telecomanda tot weekendul, sa intretii musafiri sau sa iti primesti prietenii sa ramana peste noapte, variante de canapele sunt o multime. Poti alege una cu doua sau cu trei locuri, una extensibila sau nu sau poate un coltar pe care sa lenevesti in voie in momentele de relaxare.

4. Testeaza piata

Odata ce te-ai hotarat asupra modelului si a dimensiunilor, viziteaza mai multe magazine de mobila. Important este sa nu uiti dupa ce ai plecat si sa te trezesti ca ai cumparat altceva decat ai stabilit, pentru ca oferta bogata s-ar putea sa iti ia ochii. In magazine poti chiar cere sa probezi canapelele care te intereseaza, pentru a te asigura ca acestea corespund nevoilor tale. Aseaza-te pe fiecare si imagineaza-ti ca esti la tine acasa.

5. Alege culori care sa dea viata spatiului

Cei mai multi isi cumpara canapele gri, pentru ca este nuanta neutra excelenta pentru aceasta piesa de mobilier. Opinia generala este ca va avea nevoie de mai putina intretinere, ca nu se va vedea pe ea chiar orice pata atunci cand, inevitabil, ele vor aparea. Indrazneste, insa, sa iei in considerare si alte culori. Tine minte ca poti merge la dulapul cu haine pentru inspiratie. Vezi ce culoare de acolo te face sa te simti cel mai bine. Aceea este culoarea pentru canapea.

6. Alege tesatura pentru tapiterie

Trebuie sa alegi tipul de tesatura care ti se potriveste:

Catifeaua poate ca te duce cu gandul la mobila bunicii tale si nu ti se pare cea mai buna idee, insa a revenit la moda.

Pielea naturala este usor de curatat si aspectul se imbunatateste cu trecerea timpului; poate ca nu este, insa, cea mai buna idee, daca iti place sa ai animale de companie.

Poliesterul este tesatura cea mai folosita. Exista intr-o multitudine de culori si este alegerea cu care nu poti da gres niciodata in materie de canapele.

Inainte de a lua decizia finala, e bine sa stii ca, daca ai o casa care nu ti se pare suficient de inalta, poti crea iluzia de inaltime alegand o canapea cu spatar jos. Spor la cumparaturi!

Foto: pxhere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului