Amenajarea casei

#alegere birou copil #birou copil #amenajare casa #birou #camera copil #mobilier camera copilului

Cum alegi biroul copilului

Poate parea un fapt banal alegerea biroului celui mic, insa trebuie tinut cont de o serie de factori extrem de importanti. Copiii sunt foarte sensibili la perioadele lungi de stat intr-o pozitie sezuta, asa ca iata cum ar trebui sa arate coltul ideal de studiu al pustiului tau:

Copiii de azi stau cel putin 10 ore pe scaun. Tinand cont de acest fapt este esential ca mobilierul de acasa sa ofere o dezvoltare corecta a corpului. In niciun caz, spun specialistii, mobila nu ar trebui sa le permita copiilor sa stea aplecati, ori cu picioarele in aer sau sa nu aiba spatiu suficient sub birou. Dar cum alegem totusi mobilierul perfect?

Scaunul

Sursa foto: skroutzondeck.com

Inainte sa cumperi un birou, fa-i o proba cu ajutorul celui caruia ii este destinat. Vezi daca atunci cand sta la masa de scris, pustiul tau sta cu spatele drept si lipit de spatarul scaunului, cu picioarele apropiate si cu talpile perfect lipite pe podea.

Sursa foto: interiorsaga.com

De aceea, scaunul ar trebui sa fie in primul rand ajustabil atat din punct de vedere al inaltimii, pentru a le permite picioarelor sa stea perpendicular pe sol, cat si din cel al inclinatiei spatarului. Un scaun rigid va deveni incomod pentru orele in sir petrecute la birou. Un alt element important: scaunul de birou e bine sa aiba roti, pentru a-i permite copilului o mai mare mobilitate.

Atentie si la cotiere. Acestea trebuie sa fie ajustate la inaltimea potrivita, astfel incat bratele copilului odata sprijinite pe ele sa formeze un unghi corect, de 90 de grade.

Masa

Sursa foto: eneverdesign.com

Cand vine vorba despre alegerea mesei de scris, nici aici lucrurile nu sunt pe atat de simple precum par. Un birou obisnuit pentru un copil de 10 ani, spre exemplu, are inaltimea de 60 de centimetri si lungimea de 120 de centimetri. Insa aceste dimensiuni trebuie sa fie ajustabile in functie de varsta celui mic. Un birou mult prea mare pentru un copil care abia a inceput scoala poate fi coplesitor.

Biroul trebuie sa aiba rafturi suficiente si sertare in care sa poata sa isi depoziteze lucruri marunte si, eventual, un sertar inchis cu cheie, care sa ii dea sentimentul ca are propriul loc secret.

Sursa foto: eneverdesign.com

Alege, asadar, un stil de birou adecvat varstei sale. Nu ignora nici tendintele in materie de mobilier, dar nici gusturile celui mic sau preocuparile pe care le are. Oricum ar fi, e bine sa alegeti impreuna, iar tu sa fii deschis la dorintele lui, pentru ca biroul nu trebuie sa fie doar practic, ci si un loc la care sa ii faca placere sa lucreze.

Sursa foto principala: heimdecor.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare