Amenajarea casei

#amenajare casa #perdele #draperii

Cum alegem lungimea perdelelor si a draperiilor?

Perdelele si draperiile pot schimba atmosfera unei incaperi nu doar prin designul si culorile acestora, ci si prin lungimea lor. in general, lungimea perdelelor este aleasa in functie de rolul incaperii, spre exemplu in bucatarie se regasesc perdele mai scurte, sau de diverse obstacole aflate in zona ferestrelor, cum ar fi caloriferele. De asemenea, nu toate ferestrele sunt frumoase, insa cu ajutorul perdelelor si al draperiilor de dimensiuni potrivite puteti sa mascati unele defecte. Astfel, dorim sa va prezentam 4 dimensiuni utilizate pentru perdele si draperii si semnificatia acestora.

1. Perdelele si draperiile pana la pervaz

Aceasta dimensiune este perfecta pentru ferestrele pe care le deschideti in mod frecvent, cum ar fi cea de la bucatarie sau pentru zonele in care au acces animalele de companie. De asemenea, multi parinti aleg aceasta dimensiune pentru camera copiilor pentru a evita murdarirea lor sau accidentarea copiilor.

2. Perdelele si draperiile de sub pervaz

Situate la aproximativ 20 de cm mai jos de pervazul ferestrei, perdelele si draperiile la aceasta dimensiune dau senzatia unui perete mai inalt, iar podeaua este usor de curatat.

3. Perdelele si draperiile pana la pardoseala

Aceasta dimensiune reprezinta lungimea clasica a perdelelor si draperiilor si este foarte potrivita pentru spatiile mici, creand iluzia optica a unui spatiu largit. De asemenea, cu ajutorul perdelelor si draperiilor de aceasta lungime puteti sa mascati ferestrele prea mici.

 

4. Perdelele si draperiile care curg pe jos

in amenajarile in stil formal sau dramatic aceasta dimensiune a perdelelor si a draperiilor este cea mai potrivita. Confera incaperii un aer romantic si boem, insa este recomandata in camerele cu trafic mai slab in care nu au acces animalele de companie sau copiii.

Un aspect foarte important pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand calculati lungimea si latimea perdelelor ce urmeaza sa fie confectionate este lungimea galeriei si apoi cea a ferestrei. Astfel, se va calcula corect necesarul de material, iar draperiile si perdelele vor fi realizate la dimensiunile potrivite.

Va invitam sa vedeti modelele de perdele si draperii in magazinul Diego si sa alegeti dimensiunea potrivita stilului si nevoilor dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului