Amenajarea casei

# vopsire pereti # design casa #amenajare casa #design interior

Culorile pe care sa nu le folosesti niciodata pentru vopsirea peretilor unei camere. Este cea mai mare greseala

Daca te intrebi care sunt cele mai proaste culori pentru a picta o camera, atunci nu ai fi prima persoana care intreaba despre aceasta dilema comuna de decorare. A obtine culoarea potrivita intr-o camera poate fi o treaba complicata. Chiar si cu toata experienta lor, profesionistilor le poate lua timp sa ia o decizie. Sunt multe de luat in considerare - dimensiunea si forma spatiului, lumina naturala disponibila si directia acesteia, cui ii este destinata, cum te face sa te simti culoarea etc.

Culorile pe care sa nu le folosesti niciodata pentru vopsirea peretilor unei camere

“Alegerea unei culori de vopsea este una dintre cele mai dificile parti ale decorarii, pentru ca nu cunoastem adevarata culoare a unui lucru decat pentru ca este asezat langa o alta culoare”, spune Rachel Chudley, un designer de interior renumit pentru utilizarea culorilor puternice.

1. Rosu

Ideile de camere rosii pot fi prea intense pentru majoritatea oamenilor - iar rosul este considerat a fi cea mai stresanta culoare din istorie. Aceasta culoare aspra de vopsea ne aminteste adesea de pericol si dezastru. Este puternica, zgomotoasa si stimulanta, motiv pentru care este adesea folosita la semnele de avertizare si la semnalele de trafic.

2. Portocaliu

Decorarea cu portocaliu ar putea fi o modalitate amuzanta de a adauga o culoare jucausa unei camere, dar cu siguranta ar trebui folosita cu precautie. La fel ca si rosul, portocaliul este considerat a fi o culoare suprastimulatoare, ceea ce o face o alegere proasta pentru spatiile de odihna, cum ar fi dormitorul principal si camerele copiilor.

3. Gri

Adesea notata de designeri si psihologi de culoare ca fiind o culoare depresiva si singuratica, vopseaua gri se poate armoniza bine cu aproape orice alta nuanta, ceea ce o face una dintre cele mai adaptabile neutre - si ofera un motiv bun pentru popularitatea sa. In cadrul psihologiei culorilor, se spune ca griul provoaca sentimente de indoiala, nesiguranta si instabilitate. Se crede ca evoca un raspuns de adormire a mintii care ii poate lasa pe multi impasibili. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa folositi niciodata griul, mai ales daca este o culoare care rezoneaza cu dumneavoastra sau cu familia dumneavoastra. Potrivit unora dintre cei mai buni designeri de interior din lume, merita sa fiti atenti la ton, amplasare si iluminare.

Utilizarea unei culori de vopsea care nu iti place

Atunci cand vine vorba de decorare, a nu alege o schema de culori de vopsea care sa te faca sa iti cante inima este o greseala imensa, dar usor de facut. Desi poate ca iti place camera pe care ai vazut-o in revista lucioasa preferata, ar fi intelept sa alegi o culoare de vopsea care sa iti evoce sentimente pozitive sau placute. Locuinta ar trebui sa iti aduca bucurie, iar culoarea vopselei este o modalitate vitala - si rentabila - de a revitaliza orice spatiu si ar trebui sa i se acorde la fel de multa atentie ca oricarui alt element din casa.

“Ca regula generala, pentru a ilumina o camera orientata spre nord, evitati tot ce are o baza verde sau gri sau nu va impotriviti si vopsiti-o in culori inchise, ceea ce creeaza o senzatie de confort si de confort", spune Patrick.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea