Amenajarea casei

#culori casa #culori dormitor #culori living #amenajarea casei #culori calde

Culorile calde in amenajarea casei

In amenajarea casei, culorile calde energizeaza spatiile, pun in evidenta anumite elemente ale incaperii si fac interiorul mai primitor. Pentru a obtine efectul dorit, este recomandat sa tii cont de functia spatiului amenajat si de elementele de design interior.

Iata cum pot fi folosite culorile calde in amenajarea locuintei:
 

Culorile calde in living room


Living room-ul este unul dintre cele mai potrivite spatii ale locuintei pentru o amenajare in culori calde. Livingul sau sufrageria este camera familiei. Atmosfera unei camere de familie trebuie sa fie plina de viata.

Foloseste portocaliul, galbenul, rosul etc. Poti vopsi peretii livingului in verde mar, cu tavanul si podeaua intr-o nuanta deschisa si neutra. Pune perdele in dungi portocalii si rosii, o canapea rosie cu perne aurii si verzi, un taburete rosu etc. Peretii pot fi decorati cu fotografii de familie cu rame in aceleasi culori calde.

Daca exista un punct de atractie in incapere, cum ar fi un semineu, peretele respectiv poate fi singurul vopsit intr-o culoare calda (rosu de burgundia, oranj etc).
 

Culorile calde in dormitor


Desi culorile calde energizeaza o camera, dormitorul este uneori amenajat in aceste culori cand se pune accentul pe o atmosfera calda si vesela. In astfel de cazuri, este recomandat sa se echilibreze culorile calde cu altele neutre sau reci. In acest fel se obtine o atmosfera reconfortanta, relaxanta si odihnitoare, totodata.

Se poate folosi galbenul lamaie si portocaliul combinate cu crem, alb, gri, astfel incat sa se obtina contraste cromatice interesante. O culoare rece cum este bleul se potriveste perfect cu nuanta piersicii. Rosul si galbenul pot fi echilibrate de un maro inchis.

Cuvertura unui pat de mari dimensiuni sau perdeaua poate fi portocalii atunci cand peretii sunt intr-o nuanta neutra cum este cremul sau bejul.
 

Bucataria in culori calde


Bucataria este un alt spatiu foarte potrivit pentru culorile calde. Fiind un spatiu diurn, dominat de foc si apa, bucataria este locul perfect pentru rosu, portocaliu, mov, galben etc.

Pentru a evita greselile in combinatiile cromatice, atunci cand folosesti culori calde in bucatarie este recomandat sa optezi pentru culori analoage. Fiind apropiate in paleta de culori, nu risti ca bucataria ta sa arate ca un curcubeu scapat de sub control.

Pentru suprafetele importante (blatul de bucatarie, usile dulapului, podea), opteaza pentru culori reci: gri, crem, verde. Culorile calde foloseste-le la pereti si accesoriile de bucatarie: suporturi, vesela, textile, mobila etc.

Combina, de exemplu, rosul (culoarea vinului) cu un gri deschis, verdele mar si portocaliul cu un gri inchis.
 

Baia in culori calde


O baie in culori calde este primitoare, vesela, luminoasa. Poti decora acest spatiu in galben, roz, portocaliu, folosind gresie si faianta pentru podea si pereti. In acest caz este recomandat ca instalatiile sanitare sa fie simple, albe, pentru a echilibra culorile vibrante.

Pentru un aspect curat si o atmosfera de bunadispozitie, este indicat sa inversezi rolurile. Construieste baia in alb si apoi adauga accesorii roz sau in alta culoare calda.

Sursa foto: homedecorationconcepts.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea