Amenajarea casei

# vopsea pereti #decorarea peretilor #culori dormitor #redecorarea casei

Culori pentru dormitor: combinatii excelente

Te-ai plictisit de culorile traditionale ale dormitorului tau? Afla ca, daca primavara este sinonima pentru tine cu redecorarea casei , poti incepe prin a adauga un strop de culoare in cea mai intima incapere a casei: dormitorul. Descopera, in continuare, cateva combinatii de culori, excelente pentru dormitor !
 

Alb si roz


Pentru un dormitor feminin, dar inedit, te poti folosi de o combinatie de alb si roz. Un efect special vei obtine daca optezi pentru un model cu buline: peretele varuit in roz aprins, presarat cu buline albe. Decorul poate fi completat cu un pat alb - pentru a nu incarca vizual - si cateva pernute decorative asortate cu modelul peretilor. Daca nu vrei sa folosesti combinatia de roz si alb in intregul dormitor, limiteaza-te la peretele din spatele patului. Efectul va fi spectaculos.
 

Albastru si rosu


Albastrul aduce o nota de liniste si calm in dormitor, in timp ce rosul da dinamism. Contrastul obtinut va fi placut, in special daca dormitorul include, in mare parte, nuante de albastru, rosul fiind folosit doar ca nuanta de accent. Cum te folosesti de combinatia rosu-albastru? Presara nuante de albastru in intreaga incapere - de la culoarea peretilor la lenjeria de pat si pernutele decorative -, dupa care insereaza un detaliu intr-o nuanta de rosu, sub forma unui fotoliu sau al unui scaun tapisat, de pilda.
 

Auriu si gri


Vrei sa dai o nota sofisticata dormitorului tau? In acest caz, nu trebuie decat sa optezi pentru o combinatie de auriu si gri. Varuieste peretele din spatele patului intr-o nuanta inchisa de gri, dupa care lumineaza incaperea cu un pat bej presarat cu pernute decorative aurii. Impresia de stralucire si sofisticat o va da si prezenta unor lampadare care imprastie o lumina calda, discreta. Nu ezita nici sa adaugi o oglinda in dormitor, care sa reflecte lumina. Daca vrei sa inserezi si alte elemente inchise la culoare, similare peretelui gri, o poti face sub forma unor pernute decorative, de pilda, dar si a pieselor de mobilier.
 

Maron deschis si verde marin


Pentru un dormitor care aminteste de confortul si relaxarea unui spa, ai nevoie de o combinatie de maron deschis, bej si verde marin. Opteaza pentru lenjerie de pat deschisa la culoare (bej, alb, alb perlat), pe care sa o "colorezi" cu cateva pernute decorative maron deschis si verde marin. Opteaza, apoi, pentru piese de mobilier simple, din lemn natural, deschise la culoare, si, la final , adauga perdele (sau draperii) diafane verde marin.
 

Gri si verde lime


De aceasta data, ai putea opta pentru o nuanta deschisa de gri, completata de un decor preponderent alb, care sa fie scoasa in evidenta de tavanul varuit in verde lime. Aceasta nuanta va adauga un strop de inedit si original intr-un dormitor traditional, clasic, fara a-l incarca vizual. Asorteaza la nuanta tavanului cateva pernute decorative verde lime.

In situatia in care combinatia de verde lime si gri/alb nu ti se pare suficient de interesanta, adauga un plus de culoare in dormitor optand pentru inserarea unor elemente albastru regal. Limiteaza folosirea verdelui lime la culoarea draperiilor si varuieste 1-2 pereti ai dormitorului in albastru regal, lasandu-i pe ceilalti albi.

Sursa foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului