Amenajarea casei

#culori baie #mobilier baie #amenajare baie #culori

Culoarea mobilierului, criteriu de baza in amenajarea baii?

Culoarea mobilierului reprezinta un criteriu de baza in alegerile romanilor atunci cand vine vorba de amenajarea baii. Tonurile deschise, neutre, respectiv designul minimalist, dar si elemente ce sporesc luminozitatea si dau impresia de spatiu, sunt tot mai cautate.

Potrivit reprezentantilor Hornbach, mobilierul alb cu inaltimea de maximum 75 cm reprezinta alegerea principala a romanilor in majoritatea achizitiilor de mobilier pentru baie, proportie ce ajunge pana la 80% din vanzarile acestui segment de produse.

Motivul principal al acestei tendinte este faptul ca albul se asorteaza cu orice culoare a faiantei si creeaza impresia de spatiu. Tot din aceste considerente, majoritatea accesoriilor de baie alese de catre romani au un design minimalist. Pe de alta parte, cei care prefera mobilier de dimensiuni mai mari aleg culori diferite, cu preponderenta cele care imita lemnul, completeaza specialistii.

"Ca de fiecare data, urmarim sa oferim clientilor o diversitate de produse, potrivite celor mai variate preferinte. Tocmai din acest motiv, gama de produse pentru amenajarea baii se extinde continuu cu modele noi, astfel incat clientii sa gaseasca in magazinele noastre tot ce au nevoie", a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach Romania.

Calitatea materialului folosit este esentiala la mobilierul de baie, de aceea acesta trebuie tratat pentru a rezista la umezeala inevitabila din baie. Hornbach vine in intampinarea dorintelor clientilor cu mobilierul Valbona, un concept ce le ofera posibilitatea de a-si personaliza cromatic baia in functie de imaginatie si preferinte.

Mobilierul este disponibil in doua culori – alb si stejar ponderosa (un decor de lemn cu o nuanta de gri inchis, foarte modern in ultimii ani) –, iar fronturile sunt disponibile in patru culori – alb lucios, turcoaz, stejar ponderosa si negru lucios. Un alt avantaj al mobilierului Valbona consta in baza lavoarului, adaptabila oricarui tip de lavoar, inclusiv cel incastrabil, preferat de clienti in ultimii ani.

Specialistii atrag atentia asupra necesitatii unui mobilier de calitate in baie, de aceea recomanda o atentie sporita in achizitionarea si intretinerea acestuia. Astfel, pentru a evita petele sau erodarea suprafetelor, mobilierul nu trebuie sters cu materiale abrazive, mai ales in cazul suprafetelor lucioase, sau cu substante care l-ar putea deteriora.

De asemenea, din punct de vedere estetic, se recomanda ca oglinda achizitionata sa nu aiba aceeasi dimensiune cu mobilierul, cu exceptia situatiei in care se gaseste in set, ci este de preferat sa fie mai ingusta si insotita de un sistem de iluminare, pentru a scoate in evidenta mobilierul.

In ceea ce priveste accesoriile, se observa o tendinta pentru achizitionarea produselor care se monteaza prin lipire si nu prin gaurire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului