Amenajarea casei

#tablou #rama #rama tablou #alegere rama tablou

Cum alegi o rama de tablou din magazin

Inramarea unui tablou te ajuta sa-ti expui obiectele pe pereti cu bani putini. Spre deosebire de tablourile inramate in magazinele de specialitate, o rama cumparata din magazin este mai ieftina si permite montarea rapida a tabloului dorit. Cu toate acestea, exista si aici cateva capcane de care este bine sa te feresti.

Cum alegi, asadar, o rama de tablou din magazin?


1 Masurarea tabloului


Indiferent de ceea ce reprezinta tabloul tau, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-l masori pe lungime si latime. Noteaza-ti undeva dimensiunile si ia-le cu tine cand mergi sa cauti rama. Daca este vorba despre un tablou de mici dimensiuni, il poti lua sa masori direct in magazin.

In cazul in care nu este o fotografie, o pictura sau un tablou obisnuit, se poate sa fie un tablou compus din diverse suveniruri care adauga volum. Masoara grosimea acestora pentru a putea alege o rama suficient de adanca. Este cazul tablourilor in care se inrameaza bijuterii, tricouri, barcute miniaturale de lemn etc.


2 Stabileste ce fel de tablou vrei sa ai


Gandeste-te de la inceput ce fel de tablou vrei sa ai: unul cu picior de sprijin pentru a-l aseza pe o masuta, unul de prins pe perete, un tablou pe care il vei pune intr-un raft din biblioteca etc.

Tine cont de culorile tabloului tau si de culorile peretilor si cele din incaperea respectiva. Cand vei cumpara rama din magazin, trebuie sa alegi un model cu prinzatoare metalica daca vrei sa atarni tabloul pe perete si cu un pass-partout si o rama intr-o culoare potrivita.

Culorile ramei si ale pass-partout-ului sunt extrem de importante in aspectul final. Daca exista si alte tablouri in camera, ramele nu este obligatoriu sa fie identice, dar trebuie sa fie compatibile sau potrivite din toate punctele de vedere: material, model, culoare, marime etc. Noteaza-ti intr-un caiet deoarece la magazin s-ar putea sa nu-ti mai amintesti cum arata ramele tablourilor de pe pereti comparativ cu rama pe care vrei sa o cumperi acum pentru o etajera in aceeasi incapere.


3 Fii atent la detaliile produsului


Unele rame de tablouri sunt ambalate in folie de plastic si exista riscul sa nu-ti dai seama daca au sau nu agatatoare. Nu cumpara o rama care ti se pare ca s-ar potrivi cu tabloul de acasa deoarece memoria te poate insela si o diferenta de doar un milimetru inseamna un produs cumparat inutil. De aceea este absolut necesar sa ai la tine dimensiunile notate.

Tine cont de dimensiunea tabloului comparativ cu spatiul din interiorul pass-partout-ului. Daca tabloul tau trebuie protejat de soare, este indicat sa alegi o rama care are sticla anti-UV.

Verifica greutatea ramei si sistemul de fixare si prindere pentru a putea sa expui tabloul inramat fara sa existe riscuri de accidente.


4 Ponturi pentru asamblarea tabloului


Daca rama se dovedeste prea adanca si nu poti fixa fundul tabloului, taie cu foarfeca o fasie de carton pe masura adancimii ramase pana la marginea de sus a ramei. Aseaza apoi cartonul pe o muchie, astfel incat sa poti fixa spatele tabloului la nivelul de sus.



Sursa foto : craftastical.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare