Amenajarea casei

#copaci #pomi #decoratiuni casa #crengi uscate #ornamente casa

Crengile uscate, ornamente inedite pentru casa in sezonul rece

Asa cum te-ai obisnuit, in lunile noiembrie si decembrie copacii raman fara frunze, insa crengile golase ale acestora te pot inspira pentru a crea propriile tale decoratiuni de interior. Foloseste crengi uscate pentru a crea ornamente inedite in casa, in sezonul rece.


Alege un recipient pentru crengi

Aranjamentele naturale cu crengi uscate pot avea ca baza orice fel de recipient, de la vasele de lut la cele de sticla sau metal. Foloseste orice vaza sau recipient pe care il ai in casa, in asa fel incat acesta sa ofere sustinerea necesara pentru aranjamentul cu crengi uscate.


Pregateste crengile uscate

Alege crengi cu o forma interesanta, valurita, spiralata, rasucita, in asa fel incat, prin buchetul de crengi sa obtii un efect vizual deosebit. Curata crengile de resturi vegetale sau praf. Poti lasa ramurile ca atare sau sa le vopsesti in culoarea dorita.


Gaseste accesoriile potrivite

Uneori, pentru a obtine un aranjament spectaculos, este bine sa folosesti accesorii. De exemplu, in functie de sezon sau de ocazie, manunchiul de crengi uscate poate fi personalizat cu fluturi de jucarie, spice, flori de toamna, ghirlande, luminite etc.


Iata in continuare cateva modele de ornamente cu crengi sucate:

1 Crengi uscate vopsite

Vopseste ramurile uscate intr-o culoare care sa contrasteze cu cea a peretelui. Pune manunchiul de crengi intr-o vaza de aceeasi culoare cu vopseaua pentru un aspect unitar.

2 Crengi uscate pentru tavan

Daca gasesti o creanga cu multe ramificatii intr-o forma spectaculoasa, creeaza un ornament indraznet pentru lustra de tavan.

3 Crengi uscate de sarbatori

Realizeaza propriul tau ornament de Craciun cu 2-3 crengi uscate puse in sticle si impodobite cu globuri si decoratiuni de sarbatori.

4 Crengi uscate cu mini-decoratiuni

Vazele de sticla transparenta sunt perfecte pentru a scoate in evidenta frumusetea crengilor uscate. Prinde pe ramuri ornamente mici, din hartie sau material textil: fluturi, flori, gaze etc. O alta posibilitate este sa folosesti bijuterii, de la inele la coliere.



Sursa foto: dighomedesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare