Amenajarea casei

#spalatorie #dulap # design casa

Creeaza propriul design pentru dulapul din spalatorie

Dulapul din spalatorie este o piesa de mobilier cu functii multiple de depozitare. Pentru a folosi la maxim spatiul, poti face acest dulap pe comanda, realizand propriul tau design. Creeaza modelul dulapului ideal pentru spalatorie si depoziteaza in el toate produsele pentru baie.


Alege locul pentru dulapul din spalatorie


Daca ai o incapere separata pe care o poti amenaja ca spalatorie, te afli in situatia ideala in care dulapul tau poate fi oricat de mare. In caz contrar, dulapul pentru spalatorie va fi montat in locul unei vechi debarale sau in alta nisa din perete, pe hol sau in baie.


Stabileste functiile dulapului din spalatorie


Un dulap pentru spalatorie poate servi ca loc de depozitare pentru prosoape, produse de toaleta, produse pentru masina de spalat rufe, dar si ca spatiu pentru paturi, pilote, in functie de locul in care se afla. Intr-o baie mare, un dulap poate fi montat intr-un colt amenajat ca spalatorie. Pe holul unui apartament nu este atata umezeala ca in baie si poti pune pe rafturi o plapuma, o patura sau alte textile de care nu ai nevoie momentan.


Tine cont de masina de spalat si masina de uscat rufe


Inainte sa creionezi un model pentru dulapul spalatoriei, ia in consideratie masina de spalat rufe si, acolo unde exista, masina de uscat rufe. Cele doua se aseaza fie pe podea, una langa alta, cu acces la priza si conducta de apa, fie asezi masina de uscat peste cea de spalat rufe, cu un suport special intre ele. Masoara aceste electrocasnice si lasa o distanta intre ele si intre ele si perete, asigurand accesul la curentul electric si la apa. Dupa ce faci acest lucru, poti realiza un design pentru dulap.


Fa designul pentru dulapul din spalatorie


Uita-te la mai multe modele de dulapuri, in reviste, pe internet si in magazinele de mobila. Noteaza-ti tot ce-ti place si apoi fa o selectie in functie de nevoile tale reale. La final, vei sti, de exemplu, ca vrei un sertar pentru electrocasnicele mici de baie (foen, aparat de ras etc), cateva rafturi mari pentru cosuri, un loc pentru sticlele cu detergenti si produse de curatat etc.

Poti stabili rafturi si sertare pentru a depozita prosoape, produse de toaleta, solutii de curatat in casa, detergenti de rufe, umerase pentru hainele scoase din uscator si altele. Foloseste usi acolo unde vrei sa ascunzi toate maruntisurile sau apeleaza la cosuri mari, care sa fie exact pe dimensiunea rafturilor. Daca, insa, vrei sa obtii un aspect deosebit, introdu in designul dulapului 1-2 rafturi pentru recipiente atractive. Poti aseza pe o etajera borcane mari de sticla in care sa pui sare de baie sau cosuri impletite in care sa tii perii de corp din materiale naturale pentru dus (bureti naturali, perii).

Cand compartimentezi dulapul din spalatorie, gandeste-te si la inaltimi. In partea de sus poti prinde o bara pentru umerase, in timp ce intr-un raft de jos se poate amenaja o cutie de plastic in care sa tii toate sticlele si recipientele cu solutii de curatat.

Sursa foto: closets-organizers.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea