Amenajarea casei

#turta dulce #decoratiuni craciun #ornamente craciun #globuri transparente

Creeaza propriile tale ornamente de Craciun

Creeaza in locuinta ta propriile ornamente de Craciun. Vei avea satisfactia unor decoratiuni facute de mainile tale, economisesti bani folosind materiale pe care le ai deja prin casa si poti face un atelier de creatie impreuna cu cei mici, de sarbatori.

Iata cateva modele de ornamente pe care le poti face fara ajutor, la tine in gospodarie:


Ornamente cu animale din material textil

Foloseste bucati de stofa de lana colorata pentru a crea ornamente de Craciun. Decupeaza din cartile de colorat ale copiilor sau de pe internet imagini cu animale. Le poti salva pe calculator, le scoti la imprimanta si le tai pentru a avea sabloane.

Pune bucata de stofa pe masa, apoi forma de hartie si taie stofa dupa linia formei, pana obtii animalul dorit. Poti face si fundale sub forma unui oval de alta culoare pe care lipesti apoi animalul. Perforeaza cu un ac si prinde cu ata sau panglici. Ornamentele handmade pot fi puse apoi in bradul de Craciun.


Globuri transparente, personalizate

Globurile din sticla transparenta pot fi mai ieftine. Daca ti se par banale, personalizeaza-le introducand in ele mici bucati de natura. Foloseste ace de brad, vasc, frunze, fructe de padure etc. Pentru a evita condensul, lasa globul fara capac 24h dupa ce pui planta in interior. Inchide capacul si agata globul in bradul de Craciun.


Om de zapada din ciucuri reciclati

Daca ti-au ramas prin dulap caciuli cu ciucuri vechi, taie-i si foloseste-i pentru un om de zapada. Daca ai ciucuri colorati, decoloreaza-i cu inalbitor. Coase ciucurii unii peste altii, in ordine descrescatoare.

Cu o ata de alta culoare, coase ochii si nasturii omului de zapada. Fa un nas dintr-un triunghi minuscul din material portocaliu. Ca palarie, imbraca un degetar in lana si fa-i in varf o agatatoare, pentru ca ornamentul sa poata fi prins in brad. Ca fular, foloseste o bucata de siret.


Carusel din turta dulce

Inveseleste camera copilului cu un carusel din turta dulce. Aceasta din urma o puteti face impreuna in bucatarie, avand grija sa lasi in compozitie un orificiu pentru agatat. Prinde turta dulce de o bucata de lemn vopsit cu fire colorate, iar aceasta din urma prinde-o cu panglici de un carlig fixat in tavan.



Sursa foto: punchbowl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului