Amenajarea casei

#camera copilului #covoare #model covor

Covoare pentru camera copilului

Alegerea covorului pentru camera copilului poate fi un lucru dificil, insa este bine sa tii cont de anumiti factori. Dimensiunea, culoarea, modelul sau materialul sunt principalii factori pe care trebuie sa ii analizezi inainte de a cumpara covorul. Daca copilul este mai mare, poti merge la cumparaturi cu el.
 

Cum alegi covorul pentru camera copilului


Specialistii recomanda ca in camera copilului sa nu existe niciun fel de covor, pentru ca aduna praf. De asemenea, covoarele sunt tratate cu diverse substante alergene. Daca totusi vei pune un covor in camera copilului, este indicat sa alegi covoare din bumbac sau alte fibre naturale netratate. Ai grija si ca aceste fibre sa fie netratate ignifug si nevopsite.

Covoarele de la noi sunt in general tratate ignifug cu numeroase substante pesticide, chimicale antifungice, benze, xilen sau toluen, care pot aduce la la o serie de probleme de sanatate.

Cel mai bine este ca in camera copilului sa pui un covor mai vechi, foarte bine spalat si curatat. Aceste covoare contin putine substante alergene si nu emana toxine.

In alegerea covorului potrivit pentru camera copilului foarte importanta este si dimensiunea. Este astfel indicat sa eviti covoarele mici, care acopera doar mijlocului camerei. Covorul din camera copilului trebuie sa acopere toata suprafata camerei, din perete in perete. Copiilor le place sa se joace pe jos si sa se tavaleasca, astfel ca trebuie sa te asiguri ca nu se va umple de praf sau va raci.

Covorul din camera copilului trebuie astfel curatat cat mai des, pentru nu a-l predispune pe cel mic la diverse alergii.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este culoarea covorului. In camera copilului, covorul nu trebuie sa fie elementul principal, ci doar sa completeze intregul design. Un model de covor in culori stridente il va incita pe cel mic la violenta, ii va afecta somnul si vederea.

Covorul din camera copilului trebuie sa transmita calm, relaxare si liniste. Insa, sub nicio forma nu alege un covor de culoare alba. Este foarte greu de curatat si se va murdari imediat.
 

Ce materiale alegi?


Cele mai potrivite materiale pentru covoare sunt bumbacul, fibrele naturale sau lana. Ai grija insa la covoarele din lana. Acestea nu trebuie sa fie tratate chimic deoarece pot provoca deermatite alergice, boli respiratorii si chiar astm.

Chiar daca sunt frumoase, covoarele pufoase si moi, cu firul lung nu sunt indicate pentru camera copilului. Se vor murdari imediat si vor fi foarte greu de curatat. Covoarele din lana sunt flexibile, rezistente la presiune si trafic. Lana este un izolant natural termin si fonic.

Covoarele din fibre naturale, precum iuta, sisal sau zegras sunt rezistente, au proprietati antistatice si se murdaresc mai greu.
 

Ce model de covor alegi?


Pentru camera copilului, este indicat sa alegi covoare cu modele si sa le eviti pe cele simple si monotone. Modelul covorului poate fi ales in functie de varsta si pasiunile copilului. Daca este pasionat de filmele de animatie, poti alege un covor cu imprimeuri cu personajele indragite.

De asemenea, poti alege covoare cu teme sportive, muzicale sau cu papusi si printese. Pe piata mai gasesti si covoare interactive, cu diverse jocuri, precum sotron, drumuri pentru masinute, teren de fotbal, tabla de sah sau un labirint.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea