Amenajarea casei

#cosuri #accesorii #spatii depozitare

Cosurile, accesorii practice si estetice pentru depozitare

Cosurile constituie un accesoriu modern, practic si atragator, pe care il poti folosi pentru depozitare in orice loc al casei. Exista o multime de modalitati de a pune in valoare un dulap, un blat, o bancuta sau un alt punct dintr-o incapere.


Tipuri de cosuri de depozitare pentru casa


Cosurile de depozitare au devenit un accesoriu nelipsit din designul modern al unei incaperi. Astfel de cosuri sunt realizate din fibre naturale (bambus, rachita, banan, ratan) si pot fi sau nu captusite cu materiale textile de diverse culori. Alte cosuri sunt realizate din plastic, burete, polistiren, polipropilena, alge marine etc.

Cosurile de depozitare sunt vandute individual sau in seturi. Unele sunt ieftine, insa cele mai mari si mai solide costa de la 50 lei bucata. Un set de trei cosuri impletite, cu trei dimensiuni diferite, costa 30 lei. Un cos de poliester costa in jur de 13 lei bucata. Un cos de depozitare pentru baie, din polistiren, costa 34 lei.


Mobila din lemn si cosuri de rachita


Pe piata exista tot felul de dulapioare din lemn, cu cosuri de rachita. O astfel de piesa de mobilier este disponibila in mai multe marimi, unele fiind verticale, inalte, altele orizontale, de tip bancuta. Avantajul unui astfel de mobilier il constituie greutatea redusa, stabilitatea si posibilitatea de a depozita in cosuri tot felul de maruntisuri, ascunse vederii.



Mobilierul poate fi pus in orice incapere din casa, de la living si dormitor la balcon, camara, hol sau baie. Poti misca usor dulapul, deoarece nu este greu, iar deasupra lui se pot aseza diverse lucruri, de la decoratiuni la telefoane etc. Mobilierul din lemn si cosuri de rachita cu forma orizontala poate fi utilizat si pe post de bancuta.


Cum folosesti cosurile in gospodarie


In baie, cumpara cateva cosuri de polipropilena si atarna-le de carlige. Astfel de cosuri moi sunt lucrate manual, rezista bine la umezeala si au un look modern.

Foloseste cosuri de bambus sau alte marine, cu capac, pentru a depozita lucruri pe care vrei sa le protejezi, de la lenjerie la bijuterii.

Pune pe rafturile din biblioteca cateva cosuri in care sa depozitezi lucrurile marunte care tind sa se imprastie daca le lasi pe o etajera: pixuri, hartii, baterii etc.

Cumpara cateva cosuri de plastic pentru camera copilului. Cosurile de plastic se gasesc in culori atractive, cu imprimeuri cu personaje din basme si pot fi folosite cu succes sa strangi in ele jucariile celui mic.

Foloseste un cos pliabil, din bambus, pentru a economisi spatiu intr-o incapere. Astfel de cosuri au insertii din bambus si picioare de lemn, fiind prevazut cu buzunare exterioare. Poti pune sticle mici, haine, cosmetice, sosete, ziare etc.

Instaleaza in zona cuierului de la intrare un cos inalt, pentru umbrele. Este bine sa fie dintr-un material rezistent la apa si compact.

Utilizeaza cosurile pe post de sertare. Daca te-ai saturat de sertarele grele care se deschid cu efort, amenajeaza dulapuri ale caror goluri dintre rafturi sunt astupate de cosuri.

Sursa foto: homeinnovationideas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea