Amenajarea casei

#copertine #pergole #jaluzele exterioare #protectie solara casa

Copertine, pergole sau jaluzele exterioare: ce alegi?

In sezonul cald, locuintele noastre devin supraincalzite de la razele soarelui care patrund nestingherite. Rezolva aceasta problema cu ajutorul jaluzelelor, copertinelor sau pergolelor.

In functie de preferinte si de stilul casei, dar si de spatiul de care dispui, poti alege dintr-o varietate de materiale si forme. Pergolele sunt ideale pentru curti si gradini, copertinele pentru terase, iar jaluzelele pentru apartamente. Materialele din care sunt realizate sunt rezistente si ofera protectie solara.
 

Pergole


Pergolele sunt sisteme de umbrire utile in special in curti si gradini. Confera spatiului personalitate si un decor frumos. Aceste sisteme de umbrire au un design spectaculos si schimba intregul aspect al curtii sau al gradinii.

Pergolele protejeaza eficient impotriva razelor se soare si au si un aspect deosebit, conferind spatiului naturalete, stil si unicitate. Pergolele sunt confectionate din lemn stratificat sau aluminiu in diverse modele si sunt acoperite cu panze acrilice total impermeabile, culisante actionate electric sau manual.

Pergolele pot fi echipate cu sisteme de drenare a apei prin console. Materialul de acoperire asigura o umbra densa si este realizat din stofe de calitate. Exista si acoperisuri dn plastic impermeabil, care ofera umbra puternica si protectie UV de 100%.

Pergolele sunt concepute pentru conditii meteorologice extreme, vant puternic sau cantitati mari de ploaie.
 

Copertine


Rolul principal al unei copertine este de protectie solara. Copertina trebuie sa reduca caldura si sa creeze o umbra placuta. Materialele care sunt folosite pentru copertine au protectie UV intre 60 si 80%. Durata de viata a unei copertine este de 7 - 8 ani.

Copertinele pot fi instalate pe balcon sau terase, atat pe orizontal, cat si pe vertical. Sunt realizate cu capace de aluminiu si diferite tipuri de tesaturi. Materialele pentru copertine sunt disponibile intr-o gama diversificata de tesaturi si de culori, au grad ridicat de protectie ultravioleta, sunt impermeabile si sunt tratate impotriva sifonarii sau murdaririi.

Copertinele retractabile sunt montate in special la ferestre si balcoane de apartamente. Acest tip de copertine se monteaza foarte usor. Exista si copertine care rezista la inghet, contaminare chimica, ploaie si sare.
 

Jaluzele exterioare


Jaluzele exterioare sunt folosite pentru umbrirea exterioara a ferestrelor, fatadelor si a altor suprafete mari din sticla. Sunt ideale pentru apartamente. Jaluzelele exterioare sunt realizate din alumuniu si imbina protectia solara cu un aspect modern. Aceste jaluzele sunt asemanatoare cu cele interioare, fiind insa mult mai groase si rezistente.

Au lame late si groase care pot fi reglate din interior, pentru a asigura umbra sau lumina dorita incaperilor. Pe langa rolul de a umbri locuinta, jaluzelele exterioare opresc supraincalzirea locuintei, decolorarea mobilierului. In acelasi timp, ofera si lumina necesara activititatilor zilnice.

Jaluzelele de exterior sunt rezistente la conditiile meteo nefavorabile si sunt foarte durabile in timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea