Amenajarea casei

#comanda pat #pat #mobila #dormitor

Comandati-va un pat solid si confortabil

Vreti ca patul pe care il veti cumpara pentru dormitor sa fie confortabil, sa se incadreze in interior si sa fie suficient de durabil, astfel incat sa nu fie nevoie sa il schimbati dupa unul sau doi ani?

De asemenea, doriti ca acesta sa adauge un plus de farmec si confort in dormitor si sa nu necesite prea multa intretinere? Paturile din lemn masiv va vor satisface toate cerintele.

De ce paturi cu cadre din lemn masiv? Confera un plus de stil, farmec si caldura

Paturile din lemn masiv, spre deosebire de alte tipuri, sunt realizate manual, la comanda si pentru realizarea lor se folosesc numai materialele naturale. Realizarea manuala permite ca acestea sa fie oferite intr-o gama extrem de larga de dimensiuni si stiluri, care se potrivesc atat intr-un interior clasic, cat si intr-unul modern, minimalist sau vintage.

Sunt durabile si rezistente

Unul dintre cele mai mari avantaje ale paturilor cu cadru din lemn masiv este durabilitatea lor. Deoarece sunt fabricate din materiale 100% naturale, sunt solide si extrem de rezistente. Un alt avantaj foarte mare al acestui tip de paturi este calitatea ridicata a constructiei cadrului. Spre deosebire de alte tipuri de paturi, cele din lemn nu folosesc cuie, suruburi sau adezivii. In schimb, diblurile din lemn sunt utilizate in principal pentru a construi structura paturilor din lemn, care contribuie la durabilitatea si stabilitatea cadrului.

Din punct de vedere economic acestea sunt avantajoase pe termen lungĀ 

Intr-adevar, preturile paturilor din lemn sunt mai mari decat preturile oferite pentru paturile din PAL laminat, MDF sau metal. Dar, din moment ce lemnul masiv este un material extrem de rezistent, este de fapt mult mai profitabil sa investiti mai multi bani in cumpararea unui pat stabil si confortabil din lemn , pe care sa-l folositi multi ani, in loc sa platiti un pret mai mic si sa schimbati patul dupa un an, doi sau cel mult cinci.

Sunt ecologice

In realizarea acestui tip de paturi se foloseste lemn 100% natural, ceea ce inseamna practic ca veti dormi pe un pat complet ecologic. In plus, in constructia paturilor nu se utilizeaza materiale nocive, iar lemnul poate fi reciclat si reutilizat pentru a realiza diverse tipuri de mobilier din lemn.

Din ce esente se realizeaza paturile din lemn masiv?

Paturile din lemn masiv sunt fabricate dintr-o gama larga de material lemnos, astfel incat veti avea multe optiuni dintre care sa alegeti - de la pin, fag si stejar, la cires, mesteacan, frasin, arin si multe altele.

Pin - Acest material face parte din categoria speciilor de conifere de esenta moale. Are efect antibacterian, sanatos si calmant, este rezistent la atacurile insectelor si rozatoarelor si, deoarece contine niveluri ridicate de rasini naturale, este foarte rezistent la umiditate. Pinul este printre primele tipuri de lemn care au fost folosite la confectionarea mobilierului si a paturilor.

Stejar - Paturile din acest material se disting prin masivitatea si aspectul lor reprezentativ. Cu alte cuvinte, paturile de stejar sunt un clasic in gen. Sunt solide, confortabile si datorita compozitiei unice a lemnului, paturile sunt protejate de insectele care ataca lemnul sau de alte insecte care pot provoca orice deteriorare a cadrului patului.

Fag - Acest material apartine categoriei lemnului de esenta tare. Paturile de fag sunt solide, foarte puternice, frumoase si foarte rezistente la impactul mecanic si la putregai.

Mesteacan - Mesteacanul este, de asemenea, foarte durabil si, deoarece are o culoare neobisnuita, din el se produc paturi foarte elegante si frumoase.

Frasin - Ca si caracteristici, frasinul se apropie de stejar si pin, ceea ce il face unul dintre materialele preferate pentru producerea de paturi masive din lemn.

Cires - Datorita caracteristicilor sale foarte bune si a culorii sale unice rosu-maroniu, acest tip de lemn este printre preferatele pentru confectionarea paturilor si a seturilor de dormitoare in stil modern si clasic. De obicei, mobilierul de inalta clasa este realizat din acest material, al carui pret este putin mai mare.

Arin - Acest tip de lemn este foarte usor de prelucrat, dar pentru ca este destul de moale, este folosit de obicei pentru confectionarea de elemente individuale, nu si paturi intregi.

Sursa foto: expedo.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea