Amenajarea casei

#curatenie casa #coca-cola

Coca-Cola si monedele, solutii practice pentru curatenia casei

Ideea de a avea curatenie permanenta in casa iti insufla o stare accentuata de euforie? Transforma acest vis in realitate, apeland la cateva trucuri practice, foarte usor de pus in aplicare si eficiente pe termen lung.

Spune "adio" depunerilor de murdarie de acasa si invata sa mentii o curatenie permanenta in locuinta, luand masuri care chiar functioneaza. Urmatoarele trucuri sunt un "must-have" pentru o casa impecabila!

 

1. Curata vasul toaletei cu Coca-Cola. Poate suna bizar, dar aceasta bautura racoritoare este chiar mai eficienta in dizolvarea depunerilor de pe closet decat produsele de curatare conventionale, lasand suprafata lucioasa, alunecoasa si curata.

 

 

 

2. Uita de detergenti-minune si bureti din sarma, care iti strica manichiura atunci cand cureti tigaile si tavile cu depuneri intarite. Presara sare mare din abundenta si freaca bine recipientele de gatit cu un burete. Vei oferi oalelor un "tratament de exfoliere" extrem de eficient.

 

 

3. Albeste-ti hainele, prosoapele de bucatarie sau fetele de masa care s-au ingalbenit in timp printr-o metoda naturala 100%. Pune-le la fiert intr-o oala, cu multe felii de lamaie in apa. Vei constata cu stupoare cat de bine functioneaza trucul, dar si ce aroma placuta capata textilele dupa interventia ta.

 

 

4. Sigur te-ai saturat de petele albe si depunerile de piatra de pe bateria chiuvetei si a cazii. Apa dura lasa in urma reziduuri minerale, responsabile cu acest fenomen neplacut. Solutia? Curata-le cu felii de lamaie, acidul citric ajuta inoxul din casa sa straluceasca din nou.

 

 

 

5. Curata absolut toate suprafetele din casa, din orice material, cu trei ingrediente naturale "minune": otetul, bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie.

 

 

6. Foloseste o moneda din metal pentru a indeparta depunerile de piatra incapatanate pe de grupurile sanitare.

 

 

7. Scapa de urmele de sapun si spuma de pe peretii cabinei de dus, preparand acasa o solutie de curatare fara chimicale in compozitie: amesteca apa, otet si bicarbonat de sodiu.

 

 

 

8. Lustruieste oglinda din baie cu o solutie preparata din otet si amoniac. Mixtura actioneaza ca un degresant puternic, care impiedica ulterior aburirea rapida.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare