Amenajarea casei

# idei birou #birou de acsa #amenajare birou

Cinci idei de amenajare a biroului de acasa

Din pacate, pandemia continua, iar multe companii ofera posibilitatea angajatilor de a munci de acasa. Daca si tu ai ales sa lucrezi remote, poate iti doresti ca biroul de acasa sa fie deosebit si sa iti ofere inspiratie in munca pe care o faci. De asemenea, este important ca biroul si scaunul sa fie comode, cu un design ergonomic, astfel incat sa ai o pozitie corecta, care sa nu iti afecteze postura si sanatatea coloanei vertebrale.

In continuare iti oferim o lista de cinci idei de amenajare pentru biroul tau de acasa, dintre care le poti prelua pe acelea care se potrivesc gusturilor si asteptarilor tale.

1. Minimalism si organizare

Cand vine vorba de munca, un spatiu incarcat si un birou plin de lucruri nu vor face decat sa te streseze inainte sa te apuci de treaba. De aceea, cel mai bine este sa ai un birou cu un design minimalist, simplu, curat. Poate fi un model clasic de birou, unde iti va fi suficient un singur sertar sau doua mai mici, sau poti opta pentru un design modern, asimetric. In ambele cazuri insa e important sa ai loc suficient pentru picioare, astfel ca nu uita sa acorzi importanta cuvenita acestui aspect. In plus, lucrurile de pe birou trebuie mentinute la un minim necesar: un incarcator de telefon NEX, laptopul, mouse-ul, agenda, un pix, telefonul, tocul de ochelari (daca porti), cana de cafea sau un pahar cu apa.

2. Cat mai multa lumina

Atunci cand lucrezi mult timp la calculator, ochii tai sunt expusi ore intregi la lumina artificiala a ecranului. Dincolo de faptul ca e bine sa folosesti o pereche de ochelari cu protectie la ecranul calculatorului, e bine si sa te bucuri cat mai mult de lumina naturala de afara. De aceea, plaseaza biroul langa o fereastra sau in fata ferestrei, ca sa iti poti odihni ochii pe privelistea de afara. Daca ai in fata ferestrei copaci, esti cu atat mai norocos, deoarece verdele vegetal calmeaza si relaxeaza creierul. Asa ca da deoparte draperia si lasa lumina naturala sa inunde camera pe o perioada cat mai lunga a zilei.

3. Atmosfera de acasa

Din moment ce biroul tau se afla acasa acum, imprumuta-i din stilul prezent in restul casei tale. Daca iubesti plantele si le ai in diverse locuri ale locuintei, poti pune ghivece cu plante si flori langa birou (daca sunt de mai mari dimensiuni) sau chiar pe birou, atat timp cat nu iti aglomereaza spatiul de lucru. Un colt verde te ajuta sa te relaxezi si sa ai un spatiu oxigenat intr-un mod natural. Daca iti plac culorile, atunci si mobilierul biroului poate avea nuante vesele. Daca preferi eleganta albului, il poti integra si in cazul biroului tau. Este important ca acele elemente care te ajuta sa te simti ca acasa sa se regaseasca si la biroul din locuinta ta, astfel incat sa te bucuri de aceeasi familiaritate a spatiului.

4. Birou pentru doi

Daca biroul de acasa trebuie impartit cu iubitul / iubita, sotul / sotia, e bine sa gandesti spatiul in asa fel incat sa incapa lejer doua persoane. E bine sa va puneti de acord in ceea ce priveste stilul de amenajare, astfel incat sa existe o armonie in designul de interior. De asemenea, este important sa existe spatiu suficient pentru fiecare, atat in ceea ce priveste suprafata biroului, cat si spatiu suficient pentru intinderea picioarelor. In cazul in care va doriti lucruri diferite, iar spatiul va permite, puteti amenaja cate un birou in doua incaperi diferite. Astfel, veti putea lucra in liniste si fara distragerea atentiei.

5. Pune accent pe priveliste

Este important ca biroul sa se afle in apropierea unei ferestre, astfel incat sa te bucuri cat mai mult timp de lumina naturala, dar si de privelistea de afara. Daca ai copaci in fata ferestrei sau o priveliste panoramica, te poti ridica pentru scurte pauze sa iti odihnesti ochii. Aceste pauze binemeritate te vor ajuta sa te relaxezi si sa ai mai multa putere de munca. Daca nu poti pozitiona biroul in acest mod, poti incerca un alt truc. Daca vei orienta biroul spre un perete, poti monta acolo un tapet sau o fotografie cu un peisaj placut, de la mare, de la munte, ceva care sa te inspire si sa te binedispuna de fiecare data cand il privesti.

Astfel, daca te pregatesti de amenajarea sau reamenajarea biroului de acasa, opteaza pentru cel putin una dintre aceste idei, astfel incat sa te bucuri de cat mai mult confort si de un stil aparte, care sa te reprezinte. Indiferent de mobilierul si de decoratiunile alese, tine minte ca este important sa te simti cat mai comod, astfel incat sa protejezi sanatatea coloanei vertebrale si a ochilor. De asemenea, adauga orice element care iti aduce mai mult spor si care te ajuta sa fii creativ in munca ta.

Sursa foto: mymove.com, thespruce.com, architecturaldigest.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea