Amenajarea casei

#amenajarea casei #mobilier vechi #mobilier nou #asortare mobilier

Ceva vechi si ceva nou. Cum sa combini mobilierul din epoci diferite

Nu este usor sa amesteci piesele vechi de mobilier cu cele moderne. Difera mult designul, dar si materialele folosite. Dar ce este greu nu inseamna ca este si imposibil. Iata cateva idei originale:

Discrepanta

Scaunele Panton, adica acele scaune turnate dintr-o singura bucata, au revolutionat designul de mobilier cu aspectul lor elegant si atemporal. Iata cat de bine se completeaza curbele acestui tip de scaune cu picioarele groase sculptate ale mesei vechi din lemn!

Inedit

Combinatia dintre aceasta masa simpla, cu blat din lemn si picioare din crom, si bancile tapitate cu piele este perfecta. Cele doua se completeaza reciproc absolut minunat. Exista o adevarata simetrie intre cadrele si liniile simple ale bancilor si ale mesei.

Fantomatic

Scaunele "fantoma" sunt ideale daca doresti sa mentii transparenta spatiului intr-o camera. Scaunele din policarbonat se potrivesc perfect in zona de luat masa, mai ales daca nu ai un spatiu foarte mare. Si asta intrucat ele nu micsoreaza vizual spatiul, ci, din contra, lumina se reflecta in luciul lor creand chiar impresia de mai mult loc. Ele stau foarte bine langa o masa din lemn masiv.

Noul vintage

Scaunele din plastic de genul Eames, cele adanci care seamana mai degraba cu o scoica, sunt foarte versatile, iar acest lucru te ajuta atunci cand e vorba de combinatii. Chiar daca sunt din plastic, ele merg de minune si cu o masa simpla, din lemn, cu un aspect usor vintage.

Robust

Vechiul si noul stau foarte bine impreuna intr-o varietate de forme, asadar. Iata si aceste scaune tip bistro francez, realizate din otel galvanizat, asezate in jurul unei mese simple din lemn. Aspectul greoi al scaunelor este totusi foarte elegant si arata perfect intr-o bucatarie contemporana.

Surprinzator

O combinatie neasteptata este data de alaturarea acestor scaune de birou foarte moderne la masa veche, de inceput de secol 19. Alegerea este deosebit de interesanta si se dovedeste potrivita chiar si pentru o sala de sedinte a unei institutii cu pretentii. In ciuda aspectului sobru al mesei, scaunele sunt primitoare si elegante.

Sursa foto: homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului