Amenajarea casei

# solutii izolare pod #izolare pod #pod

Celuloza, vata bazaltica sau minerala – solutii pentru izolarea podului ori a mansardei

Ai de gand sa construiesti o casa, o cabana ori un alt imobil sau planuiesti sa il renovezi in perioada urmatoare? Se ridica intrebarea – cu ce sa izolezi podul si/sau mansarda? Cu celuloza, vata bazaltica, minerala ori spuma poliuretanica?

 

In Romania, o mare parte din mesteri si constructori recomanda cu incredere… vata bazaltica! Avantajele pe care romanii le aduc cand prezinta aceasta optiune? Este accesibila ca pret, o poti cumpara din aproape orice magazin de constructii si este foarte buna! Si spuma pulverizata are partea ei de adepti – din pacate, stiri si studii recente au scos la iveala cum acest material elibereaza gaze periculoase, ce dau simptome asemanatoare gripei. Formaldehida si alte gaze rezultate in urma cu izolarea cu spuma au fost de vina pentru otravirea caselor si punerea in pericol a tuturor celor care locuiau acolo.

Cel mai bun mod de a lua decizia corecta? Prin testare si comparatii!

Echipa IzolatiiNaturale.ro a inregistrat un experiment ce a reusit sa arate, intr-un mod practic, ce tip de material este mai potrivit pentru izolarea podurilor si mansardelor! In doar cateva minute, testarea, simplu si rapid de inteles chiar si de cei fara vreo pregatire in domeniul constructiilor sau a izolarii locuintelor, a declarat invingatorul: celuloza.

Comparatiile demonstreaza cum, cu doar 20 de cm de izolatie, aceste tipuri de izolatie se comporta diferit. Daca afara sunt 30 de grade, la nivelul acoperisului se pot inregistra 70-80 de grade Celsius, in functie de material si culoare.

Transferul termic care se face prin izolatie ne da o anumite temperatura in incaperea (ori incaperile) de la mansarda. Astfel, rezultatele au aratat ca:

  • Vata bazaltica de 20 de centimetri asigura o temperatura de circa 29 de grade Celsius, in mansarda.
  • Vata minerala ofera o temperatura de circa 31 de grade.
  • Celuloza atinge cea mai buna valoare – doar 25 de grade.

Cand vine vorba de rezistenta la foc, izolatie fonica si substantele prietenoase cu oamenii si mediul, celuloza iese din nou invingatoare!

De unde apar aceste diferente mari, de chiar 6 grade Celsius?

Sa intelegem avantajele fibrelor de celuloza:

1. Modul de aplicare eficient

Celuloza Steico de la IzolatiiNaturale.ro este suflata sau pulverizata; astfel toate golurile sunt umplute, nu raman scurgeri de aer, stratul de izolare este compact si nu raman punti termice.

2. Tasare? Nici vorba

Daca la vata minerala ori bazaltica apare inevitabil tasarea (dupa 2-3 ani), la celuloza acest risc este complet inexistent. Garantat!

3. Pierderile sunt minime

0% – acestea sunt pierderile de montaj, la celuloza… comparativ cu 10% la vata!

4. Castigi timp, platesti mai putina manopera

Durata acestui procedeu de suflare/pompare de celuloza este de doar cateva ore! Fara mizerie, fara resturi, fara emisii periculoase in timpul montajului ori dupa.

Scapa de grija caldurii insuportabile din casa, din timpul verii si uita de gerul iernii, de galagia de la mansarda, de facturile mari la intretinere!

Hotaraste-te sa pui confortul pe primul loc, printr-o izolatie ecologica, naturala, curata si incredibil de eficienta – cere acum o oferta personalizata pentru izolare cu celuloza Steico la www.izolatiinaturale.ro.

Sursa: seo power

Foto: izolatiinaturale.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea