Amenajarea casei

#Smart Home #casa

Cele mai utile device-uri pentru a controla o casa de la distanta

 

Oamenii din ziua de astazi sunt foarte atrasi de petrecerea timpului liber departe de casa si cauta solutii pentru a putea controla aparatele electronice si device-urile astfel incat sa fie in siguranta si sa asigure tot confortul la intoarcerea proprietarilor. Cand vine vorba de case smart, se stie deja ca acestea au capacitatea de a putea fi gestionate de la distanta, prin intermediul unui smarthpone. In acest fel, unii proprietari isi pot actiona aspiratorul fara sa fie acasa, pot aprinde luminile, hrani animalele de companie sau uda florile din orice parte a lumii.

Desi pentru unii toate acestea pot parea incredibile, pentru posesorii de case inteligente, ele sunt o realitate, datorita tehnologiilor dezvoltate in ultimii ani. Iata care sunt cele mai utile device-uri pentru a controla o casa de la distanta:

Relee Wi-Fi, pentru un control absolut

Aceste relee Wi-Fi pot fi montate la o gama larga de device-uri din casa, pentru a le porni sau opri automat, prin intermediul unei aplicatii. Acestea transmit datele catre o platforma cloud prin routerul Wi-Fi si apoi permit controlul de la distanta printr-o aplicatie. Astfel, pot fi controlate atat alimentarea anumitor dispozitive, precum boilere, lumini, convectoare sau programarea anumitor activitati, precum udarea plantelor din gradina la anumite ore.

Sistem de supraveghere de ultima generatie

Potrivit celor de la Case-smart.ro, proprietarii care isi petrec mult timp departe de casa au nevoie de o camera de supraveghere inteligenta, pentru a preintampina furturile din locuinta. Solutiile de securitate conectate sunt unele dintre cele mai recomandate, pentru ca, pe langa camerele full HD care ofera imagini de o claritate impecabila, chiar si in cazul obiectelor sau persoanelor aflate la distanta, sunt insotite si de senzori antiefractie. Printr-o aplicatie dedicata telefonului mobil inteligent, disponibila pe mai multe sisteme de operare, se poate verifica usor activitatea de acasa.

Datorita bateriei de rezerva, camera isi desfasoara activitatea si in cazul unei pene de curent de cateva ore.

Senzor de fum cu alarma integrata

Senzorii de fum sunt necesari in toate locuintele, pentru un plus de siguranta. Device-urile de ultima generatie pot detecta fumul si focul si emit alerte cu ajutorul unei alarme. Proprietarii care se afla in alta locatie vor afla primii despre ceea ce se intampla, pentru ca dispozitivul va trimite notificari intr-o aplicatie de pe smartphone-ul acestora. Detectoarele se pot instala in fiecare camera, la fiecare etaj al locuintei sau in camerele frecventate des si indepartate, in care se pot intampla astfel de accidente fara sa fie remarcate in mod obisnuit.

Termostat pentru controlul inteligent al caldurii

Posesorii de case smart si nu numai, nu ar trebui sa ocoleasca o astfel de investitie. Un termostat inteligent poate fi actionat si comandat printr-o aplicatie, oferind libertatea de a controla caldura din locuinta in orice moment, din orice punct de pe harta. Gadgeturile de acest tip au si programe prestabilite, dar permit si setarea unuia propriu, in functie de preferinte si de stilul de viata. Astfel, la intoarcerea din vacanta, proprietarii vor fi intampinati cu o temperatura adecvata.

Device-urile inteligente sunt o solutie pe termen lung pentru un confort absolut in propriul camin, din acest motiv fiind tot mai solicitate in ultimii ani.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului