Amenajarea casei

#design #amenajare baie #mobilier baie #design baie #mobilier vintage

Cele mai noi tendinte in designul baii

Planuiesti reamenajarea baii? Afla ca, in 2012, in mare voga sunt pardoselile rustice si elementele cu aspect vintage. Descopera, in continuare, cele mai noi tendinte in designul baii!

1 Baia cu accente luxoase

Intr-o baie de dimensiuni generoase, nu ezita sa adaugi cel putin un element luxos. Expertii in domeniu recomanda, spre exemplu, inserarea unui candelabru care, in mod normal, ar fi amplasat in sufragerie. In acest fel, vei transforma sala de baie intr-un spatiu mai feminin, in special daca aceasta include mobilier si instalatii sanitare din materiale rigide si reci.

2 Chiuveta intr-o piesa de mobilier vintage

O chiuveta de baie poate fi inserata cu usurinta intr-o piesa veche de mobilier, cum ar fi o fost masuta de toaleta . Poti opta pentru una din lemn solid, peste care timpul si-a lasat amprenta intr-un mod placut. La fel de bine, poti insera chiuveta intr-un corp de mobilier cu sertare, pentru a castiga spatiu de depozitare in interiorul baii. Tine cont de faptul ca mobila cu aspect vintage va da un plus de confort baii tale si va invita la relaxare.

3 Parchet din lemn natural

Chiar daca, in mod normal, nu ai pune parchet din lemn natural intr-o incapere cum este baia, in 2012 expertii mizeaza pe starea de bine pe care o ofera o astfel de insertie in perimetrul baii. Poti imbina parchetul din lemn natural cu un design modern sau traditional - acesta se asorteaza prefect ambelor variante.

4 Instalatii sanitare suspendate

Daca vrei ca baia ta sa capete un aspect inedit, poti profita de o tendinta interesanta in designul salii de baie: instalatii sanitare suspendate. Poti fixa la o oarecare distanta deasupra solului toaleta, bideul, chiuveta (cu tot cu dulapiorul aflat dedesubtul sau).

5 Combinatii de modern si traditional

In situatia in care ai o baie cu un design traditional, poti insera cu incredere cateva elemente moderne. Cum procedezi? Spre exemplu, poti opta pentru placi ceramice de mari dimensiuni, care imita aspectul parchetului din lemn. In acest fel, vei crea o combinatie coerenta, fara a-ti face griji ca podeaua s-ar putea deteriora din cauza umezelii din baie.

6 Cabina de dus in locul cazii

O tendinta tot mai pronuntata in ultimii ani este cea a inlocuirii clasicei cazi de baie cu o cabina moderna de dus. Cea din urma ofera un aspect luxos salii de baie, inlocuind vechea tendinta a inserarii unei cazi cu jacuzzi. Cabina de dus te ajuta sa castigi spatiu si poate avea cele mai diverse dotari (aburi, masaj etc.).

7 Chiuvete din beton

Tot mai multe hoteluri opteaza pentru chiuvetele din beton pentru a da o nota luxoasa bailor. Te poti folosi si tu de aceasta tendinta, alegand o chiuveta deosebita, intr-o culoare calda si placuta, care sa iti transforme baia intr-un spatiu confortabil.

8 Scaun tapitat

O alta achizitie care contribuie la confortul salii de baie poate fi un scaun tapitat. Te poti folosi de acest truc pentru a "incalzi" o baie rece, decorata in stil contemporan .

Sursa foto: livemodern.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare