Amenajarea casei

#design interior #greseli #decoratiuni #spatiu

Cele mai intalnite greseli de design interior

Astepti cu entuziasm momentul in care vei da startul amenajarii locuintei tale. Te-ai pregatit temeinic si esti gata sa te apuci de treaba. Inainte de orice, “inspira-te” din greselile celorlalti. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli ce tin de decorarea locuintei.

 

 

1 Prea multe lucruri

Daca iti place sa pastrezi tot felul de maruntisuri, atunci incearca cel putin sa nu le tii pe toate la vedere. Organizeaza-le eficient si decoreaza-ti camerele realizand cat mai multe spatii de depozitare . In caz contrar, risti sa dai impresia de dezordine si de aglomerare a camerei.

2 Mobila mult prea voluminoasa pentru suprafata de care dispui

Inainte de a achizitiona mobila, uita-te cu atentie la spatiul de care dispui. In functie de acesta, trebuie sa te orientezi atat in ceea ce priveste corpurile de mobilier, cat si dimensiunea acestora. De exemplu, iata o greseala des intalnita: mobila mult prea inalta, masiva, intr-o camera mica . O astfel de solutie face camera sa para si mai mica decat este si in plus, mult prea aglomerata.

3 Mobila uzata

Poate ca nu dispui de un buget impresionant, asa ca te decizi sa achizitionezi mobila uzata, la mana a doua, din diverse magazine cu discounturi sau de la prieteni. Nimic gresit, dimpotriva, daca poti gasi solutii convenabile, atunci profita de acestea, insa nu cumpara orice piesa deteriorata doar de dragul pretului incredibil de mic sau pentru ca vrei sa oferi un aspect mai "vintage" casei tale.

In primul rand, mobilierul trebuie sa fie curat, intretinut si functional. De aceea, orice piesa veche de mobilier se reconditioneaza mai intai si apoi se foloseste. In caz contrar, casa ta va capata un aer inchis, batranicios, fara a maiscoate in evidenta farmecul obiectelor incarcate de istorie.

4 Nu ai o viziune a rezultatului

Ai vazut o imagine intr-o revista, ti-a placut si de acolo ai pornit in decorarea casei tale. Prin magazine, toate accesoriile iti “fura ochii” si observi ca ai achizitionat multe obiecte care ori nu au legatura, ori sunt inutile si mai mult iti aglomereaza spatiul.

Daca ti-ai construi un plan bine conturat inainte, ai face economie la bani si in plus, ai fi mult mai eficient atunci cand decorezi. Incearca sa vizualizezi rezultatul final si sa te ocupi in amanunt de fiecare pas pe care trebuie sa il efectuezi in decorarea casei.

5 Buget nerealist

Imaginatia ta proiecteaza o casa fabuloasa, insa ai resursele materiale necesare pentru a-ti pune in aplicare ideile? Multe proiecte se impotmolesc tocmai pentru ca raman in pana de bani. Asadar, daca nu vrei sa te trezesti cu o casa semi-decorata, incearca sa stabilesti de la inceput cam cat te-ar costa locuinta visurilor tale. Consulta specialisti pentru a realiza o evaluare cat mai corecta a costurilor.

6 Tablouri pentru a compensa golurile de pe pereti

Unele persoane au impresia ca, daca au un pic de spatiu liber pe perete sau culorile acestora sunt foarte simple, trebuie sa umple acel gol cu tablouri. In primul rand, ai putea opta pentru alte solutii: rafturi, tot felul de aplicatii, perdele ingenioase etc. Incearca sa mentii simplitatea spatiului si sa alegi o singura tema pentru camera respectiva. Nu cred ca vrei sa te simti ca la muzeu in propria ta sufragerie. De asemenea, o camera prea incarcata te va obosi si va da impresia de dezordine.

7 Iluminat necorespunzator

Fie lumina este mult prea puternica, fie, din dorinta de a evita aceasta greseala, camera devine mult prea intunecata. De asemenea, in momentul in care alegi corpurile de iluminat, nu te uita doar la designul acestora, ci si la functionalitatea lor. Iluminatul trebuie sa puna in evidenta stilul casei tale, nu sa deranjeze ochiul.

Pentru a satisface nevoile tuturor membrilor familiei, indiferent de momentul zilei, monteaza mai multe surse de lumina. De exemplu, daca vrei sa luminezi toata camera, ai nevoie de o aplicatie de tavan; daca vrei sa stai confortabil in fotoliu si sa citesti o carte, atunci opteaza pentru o lampa care sa lumineze doar acea parte a camerei.

8 Toate elementele trebuie sa se potriveasca perfect

Ai ales tema camerei si vrei sa o "slujesti" prin toate elementele decorative. Unele dintre acestea nu sunt tocmai foarte practice. De exemplu, cum poti incadra aspectul modern al unui computer intr-o casa cu design rustic? Evident, va trebui sa gasesti o modalitate de mijloc. Incearca sa iti permiti si mici excentricitati de dragul solutiilor practice si nu te sfii sa “sari” un pic din tema, aducand alte influente de decor.

9 Alegeri neinspirate

Ti-a placut masuta de cafea cu blatul din sticla si crezi ca este perfecta pentru sufrageria ta. Te-ai gandit insa daca esti dispus sa o stergi cu regularitate, avand in vedere ca atat praful, cat si urmele de degete se vor observa imediat? Iti doresti pereti albi, imaculati, insa copilul tau abia asteapta sa ii mazgaleasca in toate culorile.

Lista cu exemple poate continua. Cu toate ca modelul ideal iti ofera solutii nu tocmai practice, incearca sa adaptezi sfaturile specialistilor la viata ta de zi cu zi. La urma urmei, acasa trebuie sa te simti confortabil, nu sa stai in permanenta stresat, datorita inconvenientelor aparute.



Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare