Amenajarea casei

#aparat de aer conditionat #aer conditionat #probleme aparat conditionat

Probleme frecvente ale aparatului de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat este o gaselnita utila pe timp de canicula ce iti asigura confortul termic pus in pericol de temperaturile exterioare foarte ridicate. Astfel, in special pe durata verii, problemele aparute la instalatia de aer conditionat pot cauza neplaceri majore. Care sunt cele mai frecvente probleme si cum le remediezi, afla in continuare!

1 Zgomotul

Una dintre cele mai frecvente probleme ale aparatului de aer conditionat este instalarea unui zgomot suparator. Minor la inceput, zgomotul poate deveni asurzitor cand aparatul incepe sa functioneze la capacitate maxima.

In aceasta situatie, cel mai probabil responsabila este cureaua de ventilator, care uneori se poate deplasa. Opreste aparatul de aer conditionat, verifica cureaua si, daca aceasta s-a deplasat din pozitia corecta, pune-o in pozitia initiala. Tot acum verifica si rulmentii motorului care ar putea necesita lubrifiere sau inlocuire.

2 Bobinele inghetate

O alta problema comuna, dar care nu ar trebui sa iti dea mari batai de cap, este inghetarea bobinelor. Acestea pot fi remarcate cu usurinta, intrucat formeaza un bloc compact de gheata ce stopeaza circulatia aerului. Din fericire, problema este usor de remediat: nu trebuie decat sa opresti aparatul si sa folosesti un uscator de par care sa topeasca gheata acumulata. In situatia in care problema se instaleaza frecvent, se impune calibrarea sistemului de aer conditionat.

3 Picaturile scurse din aerul conditionat

Neplacuta, dar usor de remediat, problema picaturilor scurse din aparatul de aer conditionat este, la randul sau, des intalnita. Cauza acesteia este, cel mai adesea, linia de condensare blocata.

Pentru a remedia problema, incepe prin a verifica linia de condensare, situata langa compresor. Indeparteaza capacul de la linia de condensare din interior. In situatia in care, in urma actiunii, constati scurgeri de apa, cel mai probabil linia de condensare este infundata.

In continuare, curata linia de scurgere din condensator, cu ajutorul unei solutii de apa calda si inalbitor. Repeta procesul pana cand lichidul se scurge fara probleme, astfel incat apa sa nu mai ramana blocata in interior.

4 Lichidul refrigerant insuficient

Daca aparatul de aer conditionat nu mai sufla aer (suficient de) rece, este posibil ca problema sa fie cauzata de cantitatea insuficienta de lichid refrigerant. Pe timp de canicula, problema poate fi foarte suparatoare, insa, urmand pasii potriviti, poate fi remediata chiar si fara interventia unui specialist.

Indeparteaza carcasa de metal a aparatului de aer conditionat - dedesubtul careia se afla compresorul. Dintre cele doua furturi prezente, cel mare este cel necesar pentru a reumple aparatul cu freon. Aflat in posesia trusei de schimbare a lichidului refrigerant, conecteaz-o la cele doua furtunuri si porneste, apoi, aparatul pentru ca lichidul sa poata curge. Lasa aparatul pornit pana cand cutia de freon se goleste. La final, deconecteaza trusa de schimbare si monteaza carcasa metalica.

Foto: drenergysaverct.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului