Amenajarea casei

#amenajari interiorare # design casa #amenajare casa #design interior

Cele mai confortabile paturi! Nu vei dori sa te mai dai jos din ele!

Dormitorul este un spatiu in care trebuie sa te relaxezi cat mai bine, iar modul in care il amenajezi are o mare relevanta din acest punct de vedere. De la alegerea culorilor, a elementelor de iluminat, a obiectelor decorative si de mobilier, fiecare contribuie intr-o anumita masura la acest aspect.

Dar poate cel mai important element de care trebuie sa tii cont este patul. Iata cinci modele de paturi confortabile din care nu vei dori sa te mai dai jos.

Patul cu accente marine

Ce poate fi mai relaxant decat sa ai sentimentul ca te afli la mare in fiecare zi? Alege o saltea confortabila si decoreaza patul in nuante de alb si albastru si cu cateva accente marine – o ancora, un delfin sau o scoica, fiecare astfel de design va fi unul potrivit. In plus, daca adaugi o covertura intr-o nuanta subtila de bej, vei obtine acea imagine ideala a unei plaje.

Patul elegant

Un dormitor amenajat intr-ul stil modern si elegant, in nuante stralucitoare de gri si albastru deschis, necesita un pat pe masura. Dormitorul decorat atat cu elemente feminine, precum flori si corpuri de iluminat din cristal, cat si masculine, precum perne patrate si elemente metalice puternice, este corect completat de nuante si tesaturi elegante.

Si, cum confortul este prioritar, alegerea patului ramane cea mai importanta. Opteaza pentru un pat mare, cu o saltea moale si elemente supradimensionate, si iti vei transforma dormitorul intr-un adevarat sanctuar.

Patul regal

Daca esti adeptul unui dormitor elegant, poti plusa pe partea de amenajare si sa ii adaugi chiar cateva accente regale. Un tavan inalt, un candelabru impunator si un pat masiv, cu un spatar din catifea, cu o forma specifica, se va potrivi de minune daca il vei aseza pe mijlocul peretelui.

Alege o saltea mare si confortabila pe care sa o imbraci intr-o lenjerie de un alb imaculat. In plus, la capatul patului poti aseza o bancuta pentru un plus estetic.

Patul cu contraste puternice

Culorile contrastante vibreaza intr-un mod deosebit si genereaza nu doar o frumusete aparte, ci si un plus de energie. Astfel, poti alege cu incredere sa iti decorezi dormitorul in doua nuante opuse cromatic, iar alb si negru reprezinta cel mai sigur si dinamic duo. Acestea sunt nuante neutre si le poti imbina cu succes atat cu accente de lemn, cat si metalice.

Opteaza pentru un pat negru pe care sa il imbini cu perne pufoase si la fel de negre, o lenjerie alba si moale, iar patul tau va deveni extrem de confortabil.

Patul cu baldachin

Si tu ai visat in copilarie la un pat de tip baldachin, cu patru stalpi si perdele subtiri? Nu este prea tarziu sa alegi o versiune asemanatoare, pentru adulti. Un pat dintr-un lemn masiv, cu stalpi din fier sau lemn si accente aurii si cu perdele albe si lejere va reprezenta punctul de atractie din dormitorul tau. Iar daca asezi si o saltea moale, nu vei mai dori cu siguranta sa te desparti de el.

Restul dormitorului il poti amenaja fie in nuante pastelate, fie in nuante subtile si sofisticate de bej si gri.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului